WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι πρωινές συνήθειες που προσθέτουν κιλά


Τζουλιάννα Καρνέζη

31 Αυγούστου 2020

Οι πρωινές συνήθειες που προσθέτουν κιλά

Η καλή μέρα, από το πρωί φαίνεται. Δεν έχει σημασία εάν θέλετε ή όχι να χάσετε κιλά. Όταν ξεκινάτε την ημέρα σας λάθος, τότε όχι μόνο δεν θα χάσετε βάρος, αλλά θα βάλετε κιόλας. 

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν κάποιες πρωινές συνήθειες που μπορεί να σας παχύνουν; Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε ποιες είναι.

Δεν αφήνετε να μπει ήλιος στο υπνοδωμάτιο

Αν με το που ξυπνήσετε παραμένετε στο σκοτάδι, μπορεί να έχει επιπτώσεις στο σωματικό βάρος. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLoS ONE, οι συγγραφείς έδειξαν ότι όσους τους έβλεπε ήλιος νωρίς το πρωί είχαν χαμηλότερο σωματικό βάρος σε σχέση με εκείνους που κρατάγανε τα παράθυρα κλειστά.

Κοιμάστε πολλές ώρες

Όλοι έχουμε ακούσει ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σωματικού βάρους, εξαιτίας της αύξησης των επιπέδων της κορτιζόλης, μια ορμόνη που αυξάνει την όρεξη. Αυτό όμως που δεν γνωρίζετε είναι ότι ακόμα και οι πολλές ώρες ύπνου μπορεί να προκαλέσουν τα ίδια αποτελέσματα. Μια μελέτη στο περιοδικό PLoS One διαπίστωσε ότι κοιμούνται περισσότερο από 10 ώρες τη νύχτα έχουν υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν αυξημένο ΔΜΣ σε σύγκριση με εκείνους που κοιμόντουσαν μέχρι 7 με 8 ώρες.

Δεν στρώνετε το κρεβάτι

Το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου διαπίστωσε ότι όσοι στρώνουν το κρεβάτι τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να κοιμηθούν καλύτερα το βράδυ, σε σύγκριση με εκείνους που το αφήνουν ξέστρωτο. Αυτό μπορεί να σας ακούγετε περίεργο, οι ειδικοί όμως υποστηρίζουν ότι  το στρώσιμο κρεβατιού σχετίζεται με τις καλές συνήθειες, όπως για παράδειγμα η κατανάλωση πρωινού και η σωματική δραστηριότητα.

Δεν τρώτε πρωινό

Είναι πλέον γνωστό ότι όσοι τρώνε ισορροπημένο πρωινό ζυγίζουν και λιγότερο. Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν τρώτε σωστά το πρωί, μειώνονται η πείνα και οι λιγούρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.