WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4+1 λάθη που κάνετε στο γραφείο και παίρνετε κιλά


Τζουλιάννα Καρνέζη

7 Σεπτεμβρίου 2020

4+1 λάθη που κάνετε στο γραφείο και παίρνετε κιλά

Οι περισσότεροι από εμάς περνάμε σχεδόν όλη την ημέρα στο γραφείο και αυτό μπορεί να μας οδηγήσει σε κάποια διατροφικά λάθη με αποτέλεσμα η ζυγαριά να μας... πληγώνει.

Για αυτό λοιπόν παρακάτω θα δείτε τι λάθη κάνετε στο γραφείο και παίρνετε κιλά. 

Παραλείπετε το πρωινό και τρώτε στο γραφείο. Σίγουρα αν φάτε κάτι στη δουλειά θα σας δώσει ενέργεια για να συνεχίσετε την ημέρα σας, όμως υπάρχει ο κίνδυνος να παραστρατίσετε και να καταναλώσετε είτε μεγάλες μερίδες είτε γλυκά. Αξίζει λοιπόν να βάλετε το ξυπνητήρι και να πάρετε ένα ισορροπημένο πρωινό στο σπίτι, το οποίο θα συνδυάζει όλες τις ομάδες τροφίμων.  

Δοκιμάζετε ό,τι σας προσφέρουν οι συνάδελφοί σας. Ένα κομματάκι σοκολάτα, μια καραμέλα, ένα μπισκότο μπορεί να μην σας φαίνονται μεγάλη υπόθεση. Αν όμως απολαμβάνετε αυτές τις λιχουδιές καθημερινά, τότε σίγουρα ένα πρωί θα ανέβετε στη ζυγαριά και θα δείτε την κλίμακά της να εκτοξεύεται στα ύψη. Προσπαθήστε να είστε επιλεκτικοί σε ό,τι σας προσφέρουν και να αρνείστε διακριτικά έχοντας σαν δικαιολογία ότι είστε σε διατροφή.

Δεν μπορείτε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που φάγατε μεσημεριανό γεύμα στο γραφείο. Δεν είναι μυστικό ότι το γρήγορο φαγητό δεν αποτελεί και την πιο υγιεινή επιλογή. Αλλά ακόμα και αν τρώτε ένα υγιεινό γεύμα κοιτάζοντας την οθόνη του υπολογιστή, δεν το ευχαριστιέστε με αποτέλεσμα μετά από λίγο να αναζητήσετε και πάλι κάτι για αν τσιμπολογήσετε. Η μοναδική λύση είναι την ώρα του μεσημεριανού να απομακρυνθείτε από το γραφείο και να φάτε είτε έξω είτε στην κουζίνα, εφόσον υπάρχει.

Αφήνετε το άγχος να σας καταβάλει. Οι υποχρεώσεις είναι πλέον πολλές και το άγχος επικρατεί στην καθημερινότητά μας. Ωστόσο πρέπει να βρείτε τρόπους να αποφορτίζεστε, γιατί το στρες αναγκάζει το σώμα σας να απελευθερώσει την ορμόνη κορτιζόλη, η οποία προκαλεί επιθυμία για γλυκά.

Δεν παίρνετε τα σνακ από το σπίτι. Σίγουρα εκεί γύρω στο απόγευμα θα θελήσετε κάτι να ροκανίσετε, έτσι αν δεν έχετε πάρει μαζί σας  φρούτα ή ξηρούς καρπούς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταφύγετε στον αυτόματο πωλητή ή στο περίπτερο. Το μυστικό είναι να πακετάρετε από το προηγούμενο βράδυ υγιεινά και με λίγες θερμίδες σνακ, ώστε να τσιμπολογάτε τις δύσκολες ώρες στη δουλειά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.