WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κρασί & Τυρί: Ο συνδυασμός τους είναι τέχνη


Τζουλιάννα Καρνέζη

30 Σεπτεμβρίου 2020

Κρασί & Τυρί: Ο συνδυασμός τους είναι τέχνη

Μοιάζουν φτιαγμένα το ένα για το άλλο. Κρασιά και τυριά, ή τυριά και κρασιά ταιριάζουν υπέροχα μαζί, αρκεί να ξέρουμε πώς να τα συνδυάσουμε.

Το κρασί είναι συνδεδεμένο με τον πολιτισμό των λαών, με τη θρησκεία και με τις διατροφικές συνήθειες. Άλλωστε το καλό κρασί λειτουργεί όπως και η τέχνη. Μας φτιάχνει τη διάθεσή, μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα, μας φέρνει πιο κοντά…Είναι φτιαγμένο για ανθρώπους που δεν φοβούνται να ερωτευτούν και να πονέσουν. Κουβαλάει μέσα του όλα τα συναισθήματά μας, κάποιες φορές είναι ερωτευμένο και κάποιες άλλες πονάει, γελάει, διασκεδάζει. Και μαζί του μαθαίνουμε και εμείς να αισθανόμαστε.

Όμως το καλό κρασί χρειάζεται και τον κατάλληλο συνδυασμό για να το απογειώσει. Και μία ποικιλία τυριών αποτελεί την τέλεια λύση.

Στο ταίριασμα τυριού και κρασιού υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες αλλά και μικρά μυστικά που θα βοηθήσουν στο να δημιουργήσετε το πιο απολαυστικό αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά, οι δοκιμές και οι πειραματισμοί δίνουν πάντα ακόμα περισσότερες ιδέες και ανοίγουν δρόμους για νέες γευστικές εμπειρίες που αξίζει να δοκιμάσετε.

jenny.gr

Και για να βιώσετε αυτή την εμπειρία ποιοτικά αλλά και οικονομικά, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την κάβα στα Lidl, όπου θα βρείτε μεγάλη γκάμα σε κρασιά Ελλήνων παραγωγών, από αυθεντικό Ασύρτικο Σαντορίνης ΠΟΠ, μέχρι παλαιωμένο Ξινόμαυρο Αμυνταίου ΠΟΠ Reserve. Κρασιά με ξεχωριστή καταγωγή, ποιότητα και γεύση. Εκτός όμως από την κάβα είναι απαραίτητη και μια επίσκεψη στο ψυγείο με τα τυριά, όπου μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία ποιοτικών, value for money τυριών, από όλη την Ελλάδα.

Στα Lidl θα βρείτε ό,τι ακριβώς θέλετε για να ετοιμάσετε την πιο νόστιμη παλέτα τυριών και να δημιουργήσετε ένα στοχευμένο pairing, χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία. Γιατί κατά κύριο λόγο το τυρί είναι ο κυρίαρχος εταίρος στο ζευγάρωμα με το κρασί.

Για έναν λοιπόν επιτυχημένο συνδυασμό επιλέγουμε:

Το Αρσενικό Νάξου (Κεφαλοτύρι) με ελαφρώς αλμυρή γεύση και σύνθετο αρωματικό χαρακτήρα, που ξεκινά από αρώματα λουλουδιών και καταλήγει σε πιο πολύπλοκα αρώματα. Και το συνδυάζουμε με ένα Ασύρτικο ΠΟΠ Σαντορίνη, το οποίο έχει γεμάτη και λεπιδωτή οξύτητα που ξεπλένει το στόμα και απαστράπτον χρυσαφένιο χρώμα. 

Ξεχωρίζουμε τις φέτες ΠΟΠ με τόσες γεύσεις και αρώματα, όσα και οι περιοχές που την παράγουν. Αγαπάμε το έντονο, πληθωρικό κεφαλοτύρι της Νάξου, παθιαζόμαστε με το μοναδικό συριανό Σαν Μιχάλη. Απολαμβάνουμε το τουλουμοτύρι της Καρύστου, αλλά και τη Σφέλα Μεσσηνίας ΠΟΠ. Και φυσικά δεν παραλείπουμε τη γραβιέρα, με πρωταγωνίστρια αυτήν της Κρήτης με τρούφα, αλλά και εκείνες που παράγουν οι Κυκλάδες, από αιγοπρόβειο γάλα. Και τα συνδυάζουμε αρμονικά με ένα ροζέ Ξινόμαυρο ΠΟΠ Αμύνταιο. Ένα κρασί λαμπερό, με ρόδινο χρώμα και φίνες φυσαλίδες.

jenny.gr

Το κρασί και το τυρί έχουν αρκετά κοινά σημεία. Είναι και τα δύο προϊόντα ζυμώσεων, ωριμάζουν, παλαιώνουν, έχουν αρώματα και γεύσεις που οφείλονται στην πρώτη ύλη, στη ζύμωση και στην ωρίμανση. Δηλαδή περνάνε από διεργασίες που τους δίνουν ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Γι αυτό και χαρίζουν μεγάλες γαστρονομικές απολαύσεις, που μόνο η Lidl Ελλάς μας τις προσφέρει τόσο απλόχερα, παρέχοντας μας προϊόντα υψηλής ποιότητας σε οικονομικές τιμές, για να οδηγήσουμε τους ουρανίσκους μας σε ένα στοχευμένο παιχνίδι απόλαυσης, χωρίς να ξοδέψουμε μια περιουσία. 


 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.