WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί η πανδημία έχει προκαλέσει μεγαλύτερη απώλεια μαλλιών και στα δυο φύλα


Τζουλιάννα Καρνέζη

13 Μαρτίου 2021

Γιατί η πανδημία έχει προκαλέσει μεγαλύτερη απώλεια μαλλιών και στα δυο φύλα
Πολλοί γιατροί αναφέρουν ότι ο αριθμός των ασθενών που παραπονιούνται για τριχόπτωση έχει αυξηθεί από τότε που εμφανίστηκε η πανδημία

Πολλοί γιατροί αναφέρουν ότι ο αριθμός των ασθενών που παραπονιούνται για τριχόπτωση έχει αυξηθεί από τότε που εμφανίστηκε η πανδημία. Το φαινόμενο επηρεάζει τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες.

Οι New York Times αναφέρουν ότι οι αναζητήσεις της Google για τριχόπτωση έχουν αυξηθεί κατά 8% τους τελευταίους 12 μήνες. Σύμφωνα με την εταιρεία επιστήμης δεδομένων Spate, το θέμα αναζητήθηκε κατά μέσο όρο πάνω από 829.000 φορές το μήνα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και επίσης στην Ιταλία, η τάση της Google επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα.

Υπάρχουν δύο λόγοι που η πανδημία που μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών:

Ο πρώτος αφορά το άγχος που προκαλείται στους ανθρώπους και ο δεύτερος είναι η μετα-ιική αντίδραση του οργανισμού. 

Οποιοδήποτε είδος σοβαρού στρες μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών, είτε πρόκειται για το άγχος που αισθάνεται το σώμα από μια ασθένεια, είτε από συναισθηματική δυσφορία όπως ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου. 

Για εκείνους που έχουν προσβληθεί από τον ιό, η τριχόπτωση έχει γίνει ένα σύνηθες σύμπτωμα της διαδικασίας επούλωσης και μπορεί επίσης να εμφανιστεί τρεις έως τέσσερις μήνες μετά την αρρώστια. Η απώλεια μαλλιών όσων έχουν νοσήσει από τον ιό είναι η τυπική αντίδραση. 

Η πιο συχνή μορφή  τριχόπτωσης (90% των περιπτώσεων), εμφανίζεται δύο ή τρεις μήνες μετά την επούλωση και πιστεύεται ότι οφείλεται στην απώλεια βάρους, στην υπο-οξυγόνωση, στα φάρμακα και στο στρες που έχει υποστεί το σώμα. Ωστόσο, είναι μια παροδική κατάσταση.

Οι πιο κατάλληλες θεραπείες είναι τα συμπληρώματα διατροφής με βάση αντιοξειδωτικά. Είναι επίσης σημαντικό να πλένετε τα μαλλιά καλά και απαλά: το τριχωτό της κεφαλής έχει πολλούς σμηγματογόνους αδένες και η συσσώρευση σμήγματος προδιαθέτει το δέρμα σε δερματίτιδα. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο εάν χρησιμοποιούνται τοπικά φάρμακα για τα μαλλιά.

Δείτε επίσης:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.