WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 tips για να πίνετε περισσότερο νερό


21 Απριλίου 2021

5 tips για να πίνετε περισσότερο νερό

Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού είναι σημαντική καθώς παίζει πρωτεύοντα ρόλο σε όλες τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος, όπως και στη θερμορύθμιση.

Το νερό είναι το κύριο συστατικό του ανθρώπινου σώματος καθώς: περίπου το 60% του σωματικού βάρους στους ενήλικες άνδρες, το 50 έως 55% στις ενήλικες γυναίκες και έως το 75% σε νεογέννητα βρέφη, είναι νερό. 

Κύριες πηγές πρόσληψης νερού για τον άνθρωπο αποτελούν: το πόσιμο νερό (βρύσης, εμφιαλωμένο), τα ροφήματα και ποτά και το νερό που εμπεριέχεται σε διάφορα τρόφιμα. Η περιεκτικότητα των τροφίμων σε νερό ποικίλλει και συνήθως: σε προϊόντα αρτοποιίας φτάνει έως 40%, στα φρούτα και λαχανικά ξεπερνά το 80%, ενώ στο ανθρώπινο και αγελαδινό γάλα μπορεί να φτάσει το 90%. 

Η ενυδάτωση προσφέρει πολλαπλά οφέλη αφού προστατεύει την υγεία του δέρματος, βοηθάει στο να απομακρυνθούν οι τοξίνες, ρυθμίζει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος καθώς και ενισχύει την ικανότητα της μνήμης. 

Παρόλο όμως που το νερό είναι τόσο σημαντικό, οι περισσότεροι άνθρωποι πίνουν λιγότερο από την ενδεδειγμένη ποσότητα για τις ανάγκες του σώματός τους. Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι μια πραγματική ευθύνη και είναι σημαντικό να την υιοθετήσουμε όλοι μας. 

Αν λοιπόν, ανήκετε στους ανθρώπους που ξεχνάτε να πιείτε νερό μέσα στην ημέρα, τότε ακολουθήστε τα παρακάτω tips για να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας.

1. Τρώτε περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως φράουλες, πορτοκάλια, πατζάρια, σέλινο. Σημειώστε ότι το 20% της ημερήσιας πρόσληψης νερού, το λαμβάνουμε μέσα από την τροφή.

jenny.gr

2. Βάλτε γεύση στο νερό σας. Μια καλή επιλογή  για να αλλάξετε τη γεύση του νερού σας, είναι να προσθέσετε μερικές φέτες από φρούτα ή λαχανικά, όπως λεμόνι, φράουλες, αγγούρι και τζίντζερ. 

3. Επιλέξτε να πίνετε φυσικώς ανθρακούχο νερό. Εάν θέλετε ένα δροσιστικό και υγιεινό ρόφημα, το AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό αποτελεί την ιδανική επιλογή. 

Το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica είναι φυσικά και όχι τεχνητά αεριούχο, γεγονός που οφείλεται στα αρχαία, υπόγεια ηφαίστεια. Κάτω από την επιφάνεια της γης, σε βάθος μεγαλύτερο από 200 μέτρα, ένα στρώμα μεταμορφωσιγενούς πετρώματος προστατεύει το νερό, καθώς αυτό αναμιγνύεται υπόγεια με φυσικό διοξείδιο του άνθρακα (CO2), δίνοντας στο AQUA Carpatica τις μοναδικές, φυσικές φυσαλίδες του.

Το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica πηγάζει βαθιά μέσα από τα Καρπάθια Όρη, και συγκεκριμένα, από το τελευταίο, ανέγγιχτο δάσος της Ευρώπης, από μία αρχέγονη γη την οποία δεν έχει αγγίξει -και μολύνει- ο πολιτισμός, η σύγχρονη γεωργία και η βιομηχανία. 

Στη μέση των Καρπάθιων, και σε υψηλά οροπέδια, βρίσκεται η περιοχή Bucovina, μια έκταση με άγρια φυσικά τοπία, απέραντες κοιλάδες γεμάτες αγριολούλουδα και κρυστάλλινα ρυάκια που διατρέχουν αειθαλή δάση. Εδώ θα συναντήσει κανείς το μεγαλύτερο πληθυσμό άγριων αρκούδων στην Ευρώπη!

Επίσης είναι το μοναδικό νερό στον κόσμο με μηδέν νιτρικά. Η πρόσληψη μεγάλης ποσότητας νιτρικών μπορεί να προκαλέσει γαστρικά προβλήματα, κνιδώσεις, εξανθήματα, καθώς και άλλες αντιδράσεις ή ασθένειες.

Επιπλέον τα νιτρικά είναι ιδιαίτερα βλαβερά για τις έγκυες, τα νήπια και τα μικρά παιδιά. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ των υψηλών επιπέδων νιτρικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και σοβαρών προβλημάτων υγείας στα νεογέννητα. Γι αυτό και οι γυναίκες που εγκυμονούν ή προσπαθούν να μείνουν έγκυες, θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση νερού που έχει μολυνθεί με νιτρικά άλατα.

Εκτός όμως από τα νιτρικά, το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica  είναι και πτωχό σε νάτριο, γι' αυτό και συνιστάται σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση και σε άτομα που ακολουθούν διατροφή πτωχή σε νάτριο. Ενώ είναι φυσικώς πλούσιο σε ηλεκτρολύτες για τη βελτίωση της ενυδάτωσης, αποτελώντας την ιδανική επιλογή για έναν δραστήριο τρόπο ζωής.

Παρέχει σχεδόν το 41% των ημερησίων αναγκών σε Ασβέστιο και το 28% σε Μαγνήσιο (ανά λίτρο) για έναν ενήλικα και είναι φυσικώς πλούσιο σε διττανθρακικά, διευκολύνοντας την πέψη και το μεταβολισμό

Εάν λοιπόν, θέλετε να πίνετε περισσότερο νερό αλλά δεν ξέρετε πώς, επιλέξτε το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica, και το νερό θα γίνει το αγαπημένος σας ρόφημα. 

jenny.gr
Το αγαπημένο black & white είναι ο safe συνδυασμός που και σε όλες μας ταιριάζει και μπορεί να δείξει super chic σε κάθε ώρα και περίσταση. Και πρόκειται και για δύο χρώματα που κατά 99% όλες έχουμε στη ντουλάπα μας.

4. Έχετε ένα μπουκάλι νερό συνέχεια μαζί σας. Όταν σηκώνεστε το πρωί, πριν φύγετε από το σπίτι, όταν κάθεστε στο γραφείο, και φυσικά όταν τρώτε το κυρίως γεύμα σας. 

5. Πιείτε το νερό με καλαμάκι. Όταν πίνετε νερό με καλαμάκι, συνήθως καταναλώνετε μεγαλύτερη ποσότητα σε πιο λίγο χρόνο… Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε. 

Και τέλος, είναι σημαντικό να θυμάστε πως το νερό είναι ένα ρόφημα χωρίς θερμίδες και χωρίς λιπαρά. Μπορείτε να πιείτε όσο θέλετε χωρίς να ανησυχείτε για τις υπερβολές, ή μήπως χαλάσει η δίαιτά σας. Υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό; 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.