WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αμφιλοχίας Γη: Εκεί που η γεύση συναντά την παράδοση


The Jennettes

25 Μαΐου 2021

 Αμφιλοχίας Γη: Εκεί που η γεύση συναντά την παράδοση

Ποιος από εμάς μπορεί να πει όχι σε ένα πλατό τυριών; Σε μια νόστιμη φέτα που συνοδεύει σχεδόν κάθε γεύμα μας ή σε ένα κομμάτι τυριού για ένα γρήγορο σνακ;

Σίγουρα δεν μπορούμε να αντισταθούμε, αφού στην Ελλάδα καταναλώνουμε περισσότερα από 23 κιλά τυρί κατά κεφαλήν, νούμερο που µας κατατάσσει σε µία από τις τρεις πρώτες θέσεις των τυροφάγων ανά τον κόσμο.

Από την κατανάλωση τυριού, ο οργανισμός μας λαμβάνει πολλά οφέλη που στοχεύουν στην ενδυνάμωση των οστών και την πρόληψη κατά της οστεοπόρωσης, στην καλή οδοντική υγεία, σε ένα υγιές πεπτικό σύστημα, αλλά και στη γενική καλή εγκεφαλική λειτουργία.

Το τυρί αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου και άλλων θρεπτικών συστατικών, απαραίτητων για την υγεία και την καλή λειτουργία του οργανισμού τόσο μεγάλων, όσο και μικρών, όπως πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, καθώς επίσης και  φώσφορο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, κάλιο και βιταμίνη Α και Β12.

Αυτό που αναζητούμε στα τυροκομικά μας προϊόντα, αλλά και σε όλες τις τροφές γενικά, είναι αυτό που τρώμε να είναι ένα αυθεντικό και αξιόπιστο προϊόν υψηλής ποιότητας.

Αυτός είναι και ο κύριος στόχος της Αμφιλοχίας Γη. Τα μοναδικά προϊόντα παράγονται με αγάπη και σεβασμό προς τη γη και το περιβάλλον, από ανθρώπους ειδικούς στον τομέα τους, οι οποίοι μοιράζονται τις ίδιες αξίες και στόχους.

jenny.gr

Εισέρχονται στην ελληνική αγορά με πέντε προϊοντικές ετικέτες τυριού, και αυτό που τα καθιστά μοναδικά είναι το αιγοπρόβειο γάλα: Την αγαπημένη σε όλους Φέτα, τις γνωστές Γραβιέρα και Κεφαλογραβιέρα, αλλά και τα λίγο πιο άγνωστα, όμως εξίσου γευστικά Πεκορίνο και Τσαλαφούτι. 

Το Πεκορίνο είναι σκληρό τυρί, υπόλευκο έως υποκίτρινο, με σκληρή επιδερμίδα και συμπαγή δομή. Έχει πικάντικη και δριμεία γεύση με ιδιαίτερα χαρακτηριστικό άρωμα, ενώ το Τσαλαφούτι είναι ένα μαλακό τυρί, με κρεμώδη επιφάνεια, με υπόξινη γεύση και χαμηλά λιπαρά. 

Η Γραβιέρα και η Κεφαλογραβιέρα είναι σκληρά τυριά, υποκίτρινα, με ευχάριστη γεύση και πλούσιο άρωμα. Η διαφορά τους είναι ότι η Γραβιέρα έχει σκληρή επιδερμίδα, ενώ η Κεφαλογραβιέρα λεπτή επιδερμίδα.

Δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην προέλευση της εταιρείας -την Αμφιλοχία, φυσικά!- το brand κυκλοφόρησε την πρώτη του διαφήμιση, με πρωταγωνιστή τον κορυφαίο Έλληνα σταρ, Σάκη Ρουβά.

Ο Σάκης Ρουβάς πραγματοποιεί ένα διαφορετικό οδοιπορικό ταξίδι, αναζητώντας τον τόπο προέλευσης των μοναδικών προϊόντων της Αμφιλοχίας Γη, στηρίζοντας θερμά την ελληνική επιχειρηματικότητα και αναγνωρίζοντας την προσπάθεια των μικρών Ελλήνων παραγωγών.

jenny.gr

Κατά τη διάρκεια αυτού του οδοιπορικού ταξιδιού του, μας προβάλλει πλάνα από όλα τα στάδια παραγωγής των τυριών, για να φέρει τον θεατή ένα βήμα πιο κοντά στην κατανόηση των αξιών, αλλά και των ανθρώπων πίσω από αυτό αυτές, που εργάζονται με έναν κοινό στόχο: Να δημιουργούν προϊόντα ποιοτικά, τα οποία μπορούν να καταναλωθούν από τους πάντες!

jenny.gr

Ο Σάκης Ρουβάς, παρουσιάζει ακόμη, την εύφορη, καταπράσινη γη από την οποία τρέφονται τα ζώα και την αγνότητα της πρώτης ύλη του προϊόντος, το οποίο καταλήγει στο οικογενειακό τραπέζι, σαν μια παραδοσιακή τελετουργία.

jenny.gr

Αναδεικνύοντας τον παραδοσιακό χαρακτήρα της επαρχίας και στηρίζοντας την αυθεντικότητα των τοπικών προϊόντων της χώρας μας, ο Σάκης Ρουβάς, μέσα από αυτήν την διαφήμιση, μάς δίνει μια μικρή ματιά στην υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής, όπου οι άνθρωποι επεξεργάζονται όλα τα αγνά υλικά από τη γη της Αμφιλοχίας, τα οποία φθάνουν με πολλή αγάπη στο τραπέζι μας.

Τα παραδοσιακά προϊόντα της Αμφιλοχίας Γη διατίθενται αποκλειστικά στο δίκτυο της ΑΒ Βασιλόπουλος και οι καταναλωτές μπορούν να τα βρουν στα ψυγεία και στους πάγκους κοπής των καταστημάτων της αλυσίδας σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.