WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 καθημερινές συνήθειες που μας «γερνούν» πρόωρα


The Jennettes

9 Ιουνίου 2021

5 καθημερινές συνήθειες που μας «γερνούν» πρόωρα
Γνωρίζατε πως υπάρχουν ορισμένες «κακές» συνήθειες στην καθημερινότητά μας που μας μεγαλώνουν πριν από την ώρα μας; 

Γνωρίζατε πως υπάρχουν ορισμένες «κακές» συνήθειες στην καθημερινότητά μας που μας μεγαλώνουν πριν από την ώρα μας; 

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλοί από εμάς αναπτύξαμε μερικές κακές συνήθειες, ή τους επιτρέψαμε να επιδεινωθούν, οι οποίες μπορεί να μειώσουν χρόνια από τη ζωή μας, να «γεράσουν» πρόωρα την εμφάνισή μας και να αλλάξουν το σωματότυπό μας. 

Σας παρουσιάζουμε πέντε μοτίβα της καθημερινότητας που μας γερνάνε γρηγορότερα, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες:

1. Κατανάλωση υπερβολικής ζάχαρης

jenny.gr

Τα ζαχαρούχα τρόφιμα μπορούν πραγματικά να προσθέσουν κιλά στο σώμα μας. Μπορούν επίσης να προσθέσουν «χρόνια» στο πρόσωπό μας! Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Clinical Dermatology, η κατανάλωση ζάχαρης βλάπτει το κολλαγόνο και την ελαστίνη, τις ενώσεις που διατηρούν το δέρμα μας στιβαρό και νεανικό.

2. Δεν κοιμάστε αρκετά

jenny.gr

Ο ύπνος είναι ο χρόνος κατά τον οποίο το σώμα μας υποβάλλεται σε απαραίτητη συντήρηση, επανεκκίνηση και επισκευή όλων, από τον εγκέφαλό έως το δέρμα μας. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Clinical and Experimental Dermatology, οι γυναίκες που ανέφεραν έναν καλής ποιότητας ύπνο, εμφάνισαν 30% καλύτερη «ανάκτηση φραγμού του δέρματος» και είχαν «σημαντικά χαμηλότερη εγγενή γήρανση του δέρματος», από εκείνες που είχαν κακό ύπνο.

3. Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

jenny.gr

Η χρόνια υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να σας γεράσει πρόωρα, τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Το αλκοόλ αφυδατώνει το δέρμα και προκαλεί φλεγμονή, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε έξαψη, πρήξιμο και σπασμένα τριχοειδή αγγεία. Μπορεί επίσης να βλάψει την καρδιά και να αποτρέψει το ήπαρ από την σωστή αποτοξίνωση του σώματος και την επεξεργασία λιπών και υδατανθράκων.

4. Δεν ασκείστε αρκετά

jenny.gr

Για να διατηρήσετε την καρδιά, τον εγκέφαλο και τον οργανισμό σας σε καλή κατάσταση - και για να αποτρέψετε την πρόωρη γήρανση του δέρματος - ασκηθείτε τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. «Η μέτρια άσκηση μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα», λέει το American Academy of Dermatology. «Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να δώσει στο δέρμα μια πιο νεανική εμφάνιση».

5. Είστε καπνιστές

jenny.gr

Οι εκατοντάδες τοξίνες στον καπνό του τσιγάρου προκαλούν τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων, εμποδίζοντας το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά να φτάσουν στο δέρμα. «Το κάπνισμα επιταχύνει πολύ το πόσο γρήγορα γερνά το δέρμα», λέει το American Academy of Dermatology. «Προκαλεί ρυτίδες και θαμπή επιδερμίδα». Ταυτόχρονα, αυτές οι τοξίνες βλάπτουν τα αιμοφόρα αγγεία, την καρδιά, τους πνεύμονες, το ήπαρ και τα νεφρά.

Δείτε ακόμη: Οι celebrities ποζάρουν αμακιγιάριστες

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.