WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το πιο απλό και αποτελεσματικό κόλπο για να σταματήσετε το βραδινό τσιμπολόγημα


Τζουλιάννα Καρνέζη

21 Ιουνίου 2021

Το πιο απλό και αποτελεσματικό κόλπο για να σταματήσετε το βραδινό τσιμπολόγημα
Η διατροφή αποτελεί μοναδικό παράγοντα για την ανάπτυξη του σώματος, την καλή λειτουργία του, την διατήρηση της υγείας και την προστασία από τις διάφορες ασθένειες.

Η διατροφή αποτελεί μοναδικό παράγοντα για την ανάπτυξη του σώματος, την καλή λειτουργία του, την διατήρηση της υγείας και την προστασία από τις διάφορες ασθένειες.

Όλα αυτά ισχύουν γιατί μέσω της διατροφής, λαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία) αλλά και το νερό που χρειάζεται ο οργανισμός για να επιτελέσει τις κύριες λειτουργίες του.

Εκτός όμως από τα παραπάνω το φαγητό αποτελεί και απόλαυση. Πόσες φορές έχετε πιάσει τον εαυτό σας να απολαμβάνει μια νόστιμη συνταγή; Όμως εάν το παρακάνετε τότε μπορεί να πάρετε κιλά και να νιώσετε απογοητευμένοι. 

Μια από τις πιο βασικές αιτίες που οι περισσότεροι παίρνουν βάρος χωρίς να το καταλάβουν είναι το βραδινό τσιμπολόγημα. Εάν και εσείς πιάνετε τον εαυτό σας τα βράδια να κάθεται στον καναπέ παρέα με τα πατατάκια, τότε διαβάζετε το σωστό άρθρο. 

Δείτε πώς θα απαλλαγείτε από τις βραδινές λιγούρες. 

Το μυστικό που θα σας βοηθήσει να σταματήσετε να τσιμπολογάτε και ταυτόχρονα να μη νιώθετε ότι καταπιέζεστε, είναι να ξεκινήσετε το περπάτημα. Τώρα που ο καιρός είναι καλό, αντί να πηγαίνετε στην κουζίνα, ξεκινήσετε να βγαίνετε έξω και να περπατάτε. 

Αυτή η αλλαγή σκηνικού θα σας βοηθήσει να ξεχάσετε το φαγητό και παράλληλα θα κάνετε κάτι καλό για το σώμα σας. Επίσης με το που ξεκινήσετε το περπάτημα εκτός ότι θα τρώτε λιγότερο, θα κοιμάστε και καλύτερα τα βράδια, με αποτέλεσμα να ξυπνάτε το πρωί πιο ξεκούραστοι και γεμάτοι με ενέργεια. 

Το κλειδί σε όλα είναι να κάνετε κάτι που σας αρέσει με σκοπό να μη σκέφτεστε το φαγητό. Ίσως αντί για το περπάτημα να ξεκινήσετε να ζωγραφίζετε ή να κάνετε μια βόλτα με τους φίλους σας. Ίσως πάλι προτιμάτε να καθίστε στη βεράντα διαβάζοντας ένα μυθιστόρημα ή να κάνετε μερικά λεπτά γιόγκα.

Σίγουρα είναι δύσκολο αρχικά να υιοθετήσετε αυτή τη νέα συνήθεια και να μείνετε έξω από την κουζίνα. Αλλά μετά από λίγο καιρό θα δείτε μεγάλη διαφορά τόσο στο σώμα σας όσο και στη ψυχολογία σας.

Δείτε ακόμα: 10 celebrities που δεν γνώριζες ότι ανήκουν στην LGTBQ+ κοινότητα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.