WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ο άπιστος σύντροφος δεν θα αλλάξει ποτέ, ακόμα κι αν ζητά συγχώρεση με δάκρυα στα μάτια


22 Ιουνίου 2021

Ο άπιστος σύντροφος δεν θα αλλάξει ποτέ, ακόμα κι αν ζητά συγχώρεση με δάκρυα στα μάτια

Η απιστία είναι μια εμπειρία που πολλοί άνθρωποι έχουν περάσει στη ζωή τους και το συναισθηματικό αλλά και το ψυχολογικό βάρος που φέρνει αυτή η ανακάλυψη, δεν είναι ποτέ εύκολο να ξεπεραστεί. 

Αφού όμως ξεπεράσετε αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία, πρέπει να είστε έτοιμοι να αποδεχτείτε πως- τουλάχιστον τις περισσότερες φορές- ο άπιστος σύντροφος δεν αλλάζει τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς, ακόμα και εάν ζητήσει γονατιστός συγχώρεση. 

Μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που ενώ έχουν συγχωρήσει την απιστία, προειδοποιούν τους άλλους να είναι προσεκτικοί και να αναρωτηθούν εάν είναι εντελώς σίγουροι ότι ο σύντροφος τους δεν θα ξανακάνει το ίδιο πράγμα.

Γιατί δυστυχώς όσο ο άλλος νιώθει ελεύθερος να απιστήσει γνωρίζοντας ότι μπορεί να επιστρέψει σπίτι και να αγκαλιάσει τον σύντροφό του, επειδή νιώθει συναισθηματικά ασφαλής μαζί του, η κατάσταση δεν θα αλλάξει ποτέ. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να είστε πιο ρεαλιστές και να έχετε υπόψη πως ακόμα και εάν σας ζητάει συγνώμη με δάκρυα στα μάτια και ορκίζεται ότι δεν θα κάνει ποτέ ξανά το ίδιο λάθος, συνήθως αυτό δεν συμβαίνει και η ιστορία επαναλαμβάνεται. 

Ένα μάθημα που πρέπει να θυμάστε: ένας άπιστος άνθρωπος δεν θα αλλάξει ποτέ. Και αυτό είναι τόσο σίγουρο όσο το γεγονός ότι ο προδομένος δεν έχει καμία ευθύνη για αυτό που συνέβη, ακόμα κι αν στις περισσότερες περιπτώσεις τείνει να κατηγορεί τον εαυτό του. 
 
Έτσι λοιπόν για να είστε ελεύθεροι και ευτυχισμένοι ξανά, πρέπει να φύγετε μακριά από εκείνους που σας έχουν πληγώσει και προδώσει.

Διαβάστε ακόμα: 10 διάσημοι που ασπάστηκαν και τελικά εγκατέλειψαν τη Σαηεντολογία

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.