WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κιτρινισμένα μάτια: Έτσι θα τα κάνετε να δείχνουν πιο καθαρά και το βλέμμα σας πιο ξεκούραστο


Μάρθα Κουμπάνη

22 Ιουλίου 2021

Κιτρινισμένα μάτια: Έτσι θα τα κάνετε να δείχνουν πιο καθαρά και το βλέμμα σας πιο ξεκούραστο
Έτσι θα κάνετε τα κίτρινα μάτια να δείχνουν πιο καθαρά και το βλέμμα σας πιο ξεκούραστο

Περνάμε πολλές ώρες της ημέρας μπροστά από μία οθόνη. Ώρες μπροστά από τον υπολογιστή στο γραφείο, αλλά και μετά, στην επιστροφή στο σπίτι με το μετρό, στην στάση του λεωφορείου... Οι περισσότερες κοιμόμαστε ελάχιστα και λίγο πριν κοιμηθούμε η τελευταία μας κίνηση είναι και πάλι να τσεκάρουμε το κινητό. Τα κουρασμένα μας μάτια είναι η απόδειξη για όλα τα παραπάνω. Δεν είναι μόνο οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια που προδίδουν την κούραση στο βλέμμα.

Όπως το θαμπό, άτονο και κουρασμένο δέρμα μας χαλάει την εικόνα και μας κάνει να δείχνουμε κουρασμένες, το ίδιο συμβαίνει και με τα κίτρινα μάτια. Επιπλέον μας κάνουν να δείχνουμε μεγαλύτερες, κάτι που δεν θέλουμε.

Τα κίτρινα μάτια μπορεί να είναι ένα σημάδι ορισμένων προβλημάτων υγείας όπως αλλεργικές αντιδράσεις, γλαύκωμα και συσσώρευση τοξινών, μεταξύ άλλων. Μόλις αποκλείσετε τα θέματα υγείας με επίσκεψη σε έναν ειδικό ιατρό μπορείτε να κάνετε τα μάτια να δείχνουν πιο λευκά με μερικά πολύ εύκολα tips. 

Αν υιοθετήσετε αυτές τις συνήθειες στην διατροφή και την καθημερινότητα σας θα δείτε άμεσα βελτίωση.

Χρησιμοποιήστε σταγόνες ματιών

Υπάρχουν οφθαλμικές σταγόνες που κάνουν ταο λευκό μέρος των ματιών πιο λαμπερό. Ορισμένες σταγόνες έχουν μπλε χρώμα και μπορούν να εξουδετερώσουν την κόκκινη ή κίτρινη απόχρωση στα μάτια σας, καθιστώντας τα πιο φωτεινά.

Άφθονα υγρά

Η αφυδάτωση είναι ένας παράγοντας που επιβαρύνει το λευκό των ματιών σας, γι 'αυτό και πρέπει να καταναλώνετε νερό καθημερινά.

Καρότα

Οι βιταμίνες C και Α που περιέχουν τα καρότα είναι ικανές να χαρίσουν λάμψη και υγεία στα μάτια σας.

Μειώστε τα απλά σάκχαρα και τα κορεσμένα λιπαρά 

Αν και το ήπαρ αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισμό, ωστόσο καλό είναι να αποφεύγετε όσο μπορείτε τις επεξεργασμένες τροφές και τα κορεσμένα λιπαρά, ώστε να μην το επιβαρύνετε (και έτσι τα μάτια σας).

Φορέστε γυαλιά ηλίου

Έχουμε αμέτρητα ζευγάρια σε κάθε στιλ και χρώμα, για να φορέσουμε με το κάθε μας look. Κι αν σας λέγαμε ότι κατά μία έννοια τα γυαλιά ηλίου αποτρέπουν την γήρανσση των ματιών; Φορέστε τα γυαλιά ηλίου όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους, καθώς τόσο οι ακτίνες UV όσο και ο ατμοσφαιρικός αέρας μπορούν να προκαλέσουν πύκνωση και κιτρίνισμα των λευκών των ματιών σας, μια κατάσταση που ονομάζεται pterygium.

Προσοχή στους ερεθισμούς

Αποφεύγοντας τον καπνό, τη σκόνη, τη γύρη και οποιαδήποτε άλλα αλλεργιογόνα, μπορείτε να βοηθήσετε τα μάτια σας να παραμείνουν λευκά και η όψη τους νεανική και υγιής.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.