WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι θα σας συμβεί εάν τρώτε κάθε μέρα βατόμουρα


Τζουλιάννα Καρνέζη

7 Σεπτεμβρίου 2021

Τι θα σας συμβεί εάν τρώτε κάθε μέρα βατόμουρα

Εξίσου νόστιμα όσο και υγιεινά, τα βατόμουρα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Μπορούν να καταναλωθούν μόνα τους αλλά μπορείτε επίσης να τα  χρησιμοποιήσετε σε επιδόρπια και προϊόντα ζύμης, να τα προσθέσετε σε φρουτοσαλάτες και στο γιαούρτι ή να τα μετατρέψετε σε σάλτσες και μαρμελάδες.

Στην πραγματικότητα αυτά τα ευέλικτα φρούτα είναι κάτι περισσότερο από ισχυρά αντιοξειδωτικά, αφού σύμφωνα με μελέτες εάν καταναλώνονται καθημερινά μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων έως και 20 τοις εκατό. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο που μπορούν να κάνουν τα βατόμουρα για εσάς. 

Πιο συγκεκριμένα μπορούν να βοηθήσουν στη λειτουργία του εγκεφάλου, να βελτιώσουν τη μνήμη σας, να ενισχύσουν την όρασή σας, ακόμη και να καταπολεμήσουν τον καρκίνο. Τα βατόμουρα έχουν αποδειχθεί ότι καταπολεμούν τον καρκίνο εμποδίζοντας τη φλεγμονή και αποτρέποντας τη βλάβη του DNA.

Επίσης λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, τα βατόμουρα μπορούν να κάνουν θαύματα για το δέρμα σας. Το βαθύ μπλε/μοβ χρώμα που κάνει αυτά τα μικρά φρούτα τόσο υπέροχα μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να δείχνει πιο λαμπερό.

Αυτό το χρώμα είναι αποτέλεσμα των ενώσεων που ονομάζονται ανθοκυανίνες, οι οποίες προστατεύουν το δέρμα από τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες, που είναι τοξικές και μπορούν να του προκαλέσουν βλάβη.

Τέλος τα βατόμουρα αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή όταν θέλετε κάτι γλυκό και είστε σε δίαιτα. Ένα φλιτζάνι ωμά βατόμουρα έχει μόνο 62 θερμίδες, 1 γραμμάριο λίπους και μόνο 14 υδατάνθρακες. 


Δείτε επίσης: 25 Celebrities που έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν να κάνουν παιδιά

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.