WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Εάν προσθέσετε αυτό το τρόφιμο στη διατροφή σας θα αποκτήσετε πιο νεανικό και λαμπερό δέρμα


Τζουλιάννα Καρνέζη

17 Σεπτεμβρίου 2021

Εάν προσθέσετε αυτό το τρόφιμο στη διατροφή σας θα αποκτήσετε πιο νεανικό και λαμπερό δέρμα

Όταν πρόκειται να διατηρήσετε το δέρμα σας λαμπερό και νεανικό καθώς μεγαλώνετε, δεν χρειάζεται μόνο η διατήρηση μιας ρουτίνας περιποίησης ή τη χρήση αντηλιακού κάθε φορά που βγαίνετε έξω. Η διατροφή μπορεί επίσης να παίξει τεράστιο ρόλο στην εμφάνιση του δέρματός σας. 

Μία ομάδα τροφίμων που μπορούν να προσφέρουν μια λαμπερή επιδερμίδα είναι τα λιπαρά ψάρια, όπως είναι ο σολομός, οι σαρδέλες, ο τόνος. Τα λιπαρά ψάρια εκτός από την πρωτεΐνη, είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, ισχυρά αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη που βοηθούν στη μείωση της ερυθρότητας που σχετίζεται με την τάση ακμής και τη ροδόχρο ακμή. Επιπλέον αυτά τα ψάρια είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή νέων κυττάρων στο δέρμα και τους θύλακες των τριχών. 

Όλες αυτές οι ενώσεις συνεργάζονται για να καταπολεμήσουν τα σημάδια γήρανσης και να διατηρήσουν το δέρμα σας ελαστικό και λείο.

Εκτός από το λαμπερό δέρμα, τα λιπαρά ψάρια έχουν τόσα πολλά άλλα οφέλη για την υγεία που τα καθιστούν αξιόλογες προσθήκες στη διατροφή σας. Είναι γνωστό ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα συμβάλουν στη συνολική υγεία της καρδιάς και μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Ενισχύουν επίσης τη γνωστική λειτουργία και επίσης μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της σοβαρότητας και της παρουσίας ημικρανιών και παρόμοιων καταστάσεων πονοκεφάλου. 

Την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε τι να φάτε για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο, σκεφτείτε να επιλέξετε τα λιπαρά ψάρια. Ανακατέψτε ένα μπολ με σολομό και λαχανικά ή απολαύστε μια μεσογειακή βραδιά και μαγειρέψτε σαρδέλες με ζυμαρικά. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες και το δέρμα σας θα σας ευχαριστήσει.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.