WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτό είναι το καλύτερο ρόφημα για να ξεκινήσετε την ημέρα σας


Τζουλιάννα Καρνέζη

4 Νοεμβρίου 2021

Αυτό είναι το καλύτερο ρόφημα για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται. Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος για να την ξεκινήσετε; Μπορεί να έχετε ακούσει ότι είναι ένα μεγάλο ποτήρι νερό ή ίσως σας έχουν πει ότι ένα ζεστό φλιτζάνι πράσινο τσάι ή καφέ είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχετε ενέργεια και ευεξία καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Όμως ο νικητής για το πρώτο πρωινό ρόφημα είναι το νερό. Γιατί όσο περίεργο και ας ακούγεται αυτό που χρειάζεται περισσότερο το σώμα σας είναι να ενυδατωθεί μετά από μια νύχτα ύπνου. 

Μπορεί να μη νιώθετε ότι διψάτε με του που ξυπνήσετε, αλλά το να πίνετε νερό μπορεί να είναι μια συνήθεια που θα σας υπενθυμίζει ότι είναι σημαντικό να κρατάτε το σώμα σας ενυδατωμένο καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Αλλά μην ανησυχείτε το νερό δεν χρειάζεται να είναι ζεστό, όπως νομίζουν οι περισσότεροι, αντ αυτού μπορείτε να το πίνετε όπως σας αρέσει. Για παράδειγμα μπορείτε να βάλετε μέσα σέλερι, αγγούρι, μια φέτα λεμόνι έτσι ώστε να το κάνετε πιο γευστικό. 

Θα ήθελα όμως αναφέρω να μην πιστεύετε εκείνους που σας λένε πως κάποιο ρόφημα μπορεί να σας αποτοξινώσει. Γιατί αυτή τη δουλειά την κάνουν τα όργανά μας. Το ήπαρ, οι πνεύμονες, οι νεφροί και το δέρμα είναι υπεύθυνα για να αποτοξινώνουν τον οργανισμό.  

Με απλά λόγια το σώμα μας έχει την ικανότητα να αποβάλλει μόνο του όλες τις τοξίνες και γενικά τις ουσίες που του είναι άχρηστες. Γι αυτό αν θέλετε να βοηθήσετε τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες, απλά περιορίστε την έκθεση σας στις βλαβερές ουσίες και να ακολουθείτε μία ισορροπημένη διατροφή. 

Πόσο νερό να πίνουμε; 

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη ποσότητα που όλοι πρέπει να πίνουμε. Οι ανάγκες σε υγρά εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία, το επίπεδο της φυσικής δραστηριότητας, το φύλο κλπ

Παρ’ όλα αυτά, καλό είναι να πίνετε αρκετό νερό και να μην βασίζεστε στη δίψα σας. Η δίψα αναπτύσσεται όταν ήδη υπάρχει μικρή αφυδάτωση στο σώμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.