WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα χειρότερα λάθη υγείας που κάνετε καθημερινά και δεν το γνωρίζετε


Τζουλιάννα Καρνέζη

31 Μαΐου 2021

Τα χειρότερα λάθη υγείας που κάνετε καθημερινά και δεν το γνωρίζετε

Δυστυχώς, κανένας από εμάς δεν είναι τέλειος και όλοι κάνουμε λάθη από καιρό σε καιρό, αλλά γνωρίζετε ότι θα μπορούσατε εν αγνοία σας να θέσετε σε κίνδυνο την υγεία σας; Από την ακρόαση της μουσικής πολύ δυνατά έως το χαλάρωμα στο γραφείο σας, είναι μερικά από τα χειρότερα λάθη που κάνετε σχεδόν καθημερινά.

5 από τα χειρότερα λάθη υγείας που κάνετε καθημερινά

Δεν πίνετε αρκετό νερό

Γνωρίζατε ότι η δίψα μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι είστε ήδη αφυδατωμένοι; Τα δύο τρίτα του σώματός μας αποτελούνται από νερό, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πρέπει να πίνουμε πολλά υγρά για να διατηρήσουμε αυτά τα επίπεδα . Φυσικά, το να νιώθετε λίγο διψασμένοι δεν είναι απαραίτητα αιτία ανησυχίας, αλλά η διασφάλιση ότι το σώμα σου παίρνει αρκετά υγρά είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ενέργειας σας, τη σωστή λειτουργία των οργάνων και τη λειτουργία της πέψης. 

Μια καλή λύση είναι να έχετε ένα μπουκάλι νερό στην τσάντα σας και στο γραφείο για να βεβαιωθείτε ότι πίνετε από αυτό τακτικά. Ορισμένες συμβουλές αναφέρουν ότι πρέπει να πίνετε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα, αλλά αυτό το επίπεδο μπορεί να ποικίλλει από άτομο σε άτομο ανάλογα με την άσκηση που κάνετε και το κλίμα.

Κακή στάση σώματος

Η κακή στάση του σώματος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην πλάτη και τη σπονδυλική στήλη, πονοκεφάλους, κακή κυκλοφορία και μειωμένη λειτουργία των πνευμόνων. Ορισμένες ερευνητικές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι παρατεταμένες περίοδοι κακή στάσης μπορούν επίσης να σας θέσουν σε κίνδυνο εμφάνισης παθήσεων, όπως ο διαβήτης, η αυξημένη αρτηριακή πίεση και οι καρδιακές παθήσεις.

Για να καθίσετε στη σωστή θέση στο γραφείο σας , σπρώξτε τους γοφούς σας πίσω στην καρέκλα όσο το δυνατόν περισσότερο, βεβαιωθείτε ότι και τα δύο πόδια είναι επίπεδα στο πάτωμα και τα μάτια σας είναι επίπεδα με την κορυφή της οθόνης. Αν και αυτή η θέση μπορεί να φαίνεται άβολα στην αρχή, το σώμα σας θα τη συνηθίσει σύντομα και μακροπρόθεσμα, το σώμα σας θα σας ευχαριστήσει για αυτό. 

Προσπαθήστε επίσης να κινείστε συχνά όλη την ημέρα, καθώς ακόμη και οι μικρότερες δραστηριότητες που επαναλαμβάνονται τακτικά μπορούν να αντισταθμίσουν ορισμένα από τα προβλήματα υγείας που προκαλούνται από την κακή στάση του σώματος. Και όταν είστε εκτός γραφείου, προσπαθήστε να ασκείστε τακτικά και να είστε όσο το δυνατόν πιο δραστήριοι.

Ακούτε μουσική πολύ δυνατά

Μπορεί να ακούτε μουσική κατά τη διάρκεια της μετακίνησής σας, στο γυμναστήριο ή ενώ εργάζεστε, αλλά σκέφτεστε ποτέ  την ένταση την οποία ακούτε τα αγαπημένα σας τραγούδια; Εάν εκθέτετε συχνά τον εαυτό σας σε δυνατή μουσική, θα μπορούσε να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στην ακοή σας. Δεν θα παρατηρήσετε αμέσως τις συνέπειες αυτού του λάθους, καθώς τα προβλήματα ακοής που προκύπτουν ως αποτέλεσμα της δυνατής μουσικής αναπτύσσονται με την πάροδο του χρόνου. Η βλάβη μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμες επιδράσεις όπως εμβοές (κουδούνισμα) και λιγότερη ακοή.  

Πατάτε το κουμπί αναβολής στο ξυπνητήρι 

Το κουμπί αναβολής είναι ο καλύτερος φίλος πολλών ανθρώπων το πρωί και μερικοί δεν σκέφτονται καν να σηκωθούν από το κρεβάτι μέχρι να το χτυπήσει μερικές φορές ακόμα το ξυπνητήρι, αλλά όσο καλά θα μπορούσε να αισθανθείτε με μερικά κλεμμένα λεπτά, τόσο άσχημα είναι τα νέα για τον τρόπο που κοιμάστε.  ύπνου σας. Όταν το ξυπνητήρι σας σβήνει αρχικά το σώμα σας προετοιμάζεται να σηκωθεί, αλλά όταν πατήσετε το κουμπί αναβολής, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στον εγκέφαλό σας και να σας αφήσει να αισθάνεστε νυσταγμένοι την υπόλοιπη ημέρα. 

Βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά το φαγητό

Πιθανότατα πιστεύετε ότι το βούρτσισμα των δοντιών σας μετά το φαγητό είναι το σωστό, αλλά μπορεί να είναι επιβλαβές για τα δόντια σας. Και αυτό γιατί μπορεί να εξασθενίσει τον σμάλτο των δοντιών. Για παράδειγμα κάθε φορά που τρώτε κάτι όξινο, προκαλείται πτώση των επιπέδων pH στο στόμα σας κάτω από το φυσιολογικό και ως αποτέλεσμα, το σμάλτο των δοντιών σας να μαλακώνει και να γίνεται ευάλωτο. Έτσι, εάν βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά την κατανάλωση όξινων τροφών, διατρέχετε τον κίνδυνο να αφαιρέσετε το μαλακό σμάλτο.

Αντ 'αυτού μπορείτε να ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό αμέσως μετά την κατανάλωση όξινων τροφών και να αποφύγετε να βουρτσίσετε τα δόντια σας μέχρι τουλάχιστον 40 λεπτά μετά την κατανάλωση της όξινης τροφής, καθώς χρειάζεται τόσος χρόνος για να επανέλθουν τα επίπεδα του pH στο φυσιολογικό.

Δείτε επίσης: 10 εξαιρετικά συμμετρικές φωτογραφίες από το πιο viral αρχιτεκτονικό ζευγάρι του Instagram

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.