WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 τοξικά για την υγεία πράγματα που χρησιμοποιείτε καθημερινά και δεν το γνωρίζετε


Τζουλιάννα Καρνέζη

30 Νοεμβρίου 2021

6 τοξικά για την υγεία πράγματα που χρησιμοποιείτε καθημερινά και δεν το γνωρίζετε

Μπορεί να μην το γνωρίζετε αλλά στην καθημερινότητά σας ίσως χρησιμοποιείτε πολλές τοξικές ουσίες.

Από την κουζίνα μέχρι το υπνοδωμάτιο μπορεί να έρχεστε σε επαφή με πολλές χημικές ουσίες που είναι βλαβερές για την υγεία.

Παρακάτω θα δούμε 6 τοξικά πράγματα που οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους και δεν το ξέρουν. 

Στρώματα

Πολλά στρώματα έχουν υψηλά επίπεδα δυνητικά επιβλαβών ουσιών, που ονομάζονται PBDE. Πολλά προβλήματα υγείας συνδέονται με την έκθεση σε PBDE και αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, δεδομένου ότι περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας στο κρεβάτι. Οι PBDE, έχουν απαγορευτεί στον Καναδά και σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ, οπότε είναι μια καλή ιδέα να ελέγξετε το στρώμα σας. Αν έχει υψηλά επίπεδα αυτής της τοξικής ουσίας, είναι μια καλή ευκαιρία να το αλλάξετε.

Τα προϊόντα καθαρισμού

Πιθανώς γνωρίζετε, ότι πολλά προϊόντα καθαρισμού έχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες. Ευτυχώς όμως υπάρχουν και κάποια που δεν έχουν τοξικά. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικά προϊόντα, όπως σόδα ή λεμόνι και ζεστό νερό, τα οποία καθαρίζουν το ίδιο καλά.

Αρωματικά χώρου

Όπως και τα προϊόντα καθαρισμού, έτσι και τα αποσμητικά χώρου, όταν χρησιμοποιούνται υπερβολικά ή σε μη αεριζόμενο μέρος απελευθερώνουν τοξικές ουσίες. Απλά βεβαιωθείτε, ότι το σπίτι σας αερίζεται καλά .

Οι κουρτίνες του ντους

Οι φθαλικές ενώσεις χρησιμοποιούνται μερικές φορές, για να μαλακώσουν το πλαστικό στις κουρτίνες του ντους. Αυτές οι ενώσεις έχουν συνδεθεί με πρόκληση επιβλαβών επιπτώσεων στα παιδιά και επηρεάζουν  τις λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως τη μάθηση και τη μνήμη.

Εντομοκτόνα

Είναι γνωστό ότι τα εντομοκτόνα είναι επιβλαβή για την υγεία, και πρέπει να αποφεύγεται η χρήση τους σε κλειστούς χώρους. Έρευνες έχουν συνδέσει τα εντομοκτόνα με νευρολογικές βλάβες στα παιδιά.

Οι υπολογιστές

Όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν επικίνδυνα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, τα οποία μπορούν να βλάψουν σοβαρά την υγεία σας. Ενώ είναι σημαντικό να σημειωθεί, ότι δεν υπάρχουν πειστικά επιστημονικά στοιχεία που να συνδέουν φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές με ασθένειες, καλό είναι που και που  να κάνουμε μια ψηφιακή αποτοξίνωση.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.