WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γνωρίζετε πως ο χειμώνας είναι η καταλληλότερη εποχή για να αντιμετωπίσετε τους κιρσούς; 


JTeam

15 Φεβρουαρίου 2022

Γνωρίζετε πως ο χειμώνας είναι η καταλληλότερη εποχή για να αντιμετωπίσετε τους κιρσούς; 
Αν τα πόδια σας υποφέρουν από κιρσούς και σκέφτεστε πως πρέπει, επιτέλους, να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, οι χειμερινοί μήνες είναι η ιδανικότερη περίοδος για ν’ απαλλαγείτε χωρίς ταλαιπωρία.

Φυσικά, η θεραπεία για τους κιρσούς είναι ασφαλής και αποτελεσματική ανεξάρτητα από τη χρονική στιγμή που θα αποφασίσετε ν’ αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, αλλά η θεραπεία κατά τους χειμερινούς μήνες σας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με το ζεστό καλοκαίρι. Aνακαλύψτε τα παρακάτω:

Η αποφυγή του ήλιου είναι εύκολη υπόθεση

Μετά τη θεραπεία των κιρσών, είναι σίγουρο πως ο γιατρός σας θα σας ζητήσει να αποφύγετε την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και στη ζέστη, καθώς η έκθεση στις ακτίνες UV μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό του δέρματος. Αυτό είναι πολύ πιο εύκολο να το πετύχετε τους χειμερινούς μήνες, όταν φοράτε μακριά ρούχα και περνάτε τον περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους.

Οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης εφαρμόζουν πιο άνετα

Οι κάλτσες συμπίεσης συνιστώνται για τις πρώτες ημέρες μετά τη θεραπεία για την προώθηση της ταχύτερης επούλωσης. Επειδή είναι κατασκευασμένες από ελαστικό και έχουν ιδιαίτερα στενή εφαρμογή, γίνεται εύκολα κατανοητό πως η εφαρμογή τους είναι πιο άνετη όταν οι θερμοκρασίες δεν είναι υψηλές και ο καιρός δροσερός.

Τον χειμώνα έχουμε μειωμένη σωματική δραστηριότητα

Αυτό ισχύει για όσους δεν ασχολούνται συστηματικά με κάποιο άθλημα ή κάποια μορφή εκγύμνασης. Ενώ, σχεδόν όλοι, μπορούν να επιστρέψουν στην πλειονότητα των δραστηριοτήτων τους αμέσως μετά τη θεραπεία, συνιστάται να αποφεύγεται η έντονη άσκηση για τις πρώτες εβδομάδες. Το τρέξιμο, το ποδόσφαιρο, η άρση βαριών αντικειμένων ή οποιαδήποτε απαιτητική άσκηση μπορεί να επηρεάσει τους μύες των ποδιών, μια κατάσταση που ενδέχεται να επηρεάσει και την υγεία των φλεβών.

Τον χειμώνα τείνουμε να είμαστε λιγότερο δραστήριοι από ό,τι το καλοκαίρι, έστω και αν δεν αθλούμαστε συστηματικά, επομένως είναι πιο εύκολο να αποφύγουμε τις επίπονες και απαιτητικές δραστηριότητες

Τα μικρά σημάδια δεν φαίνονται κάτω από τα χειμερινά ρούχα

Ενώ οι διάφορες διαθέσιμες θεραπείες (σκληροθεραπεία, αφαίρεση με λέιζερ κ.α) δεν αφήνουν μόνιμα σημάδια, μπορεί να παρατηρήσετε μικροαιματώματα ή δυσχρωμία στο δέρμα σας. Καθώς τα χειμερινά ρούχα κρύβουν κατά κύριο λόγο τα πόδια, δεν θα ανησυχείτε για την έκθεσή τους στον ήλο, όπως συμβαίνει με την καλοκαιρινή περιβολή, π.χ σορτς, μαγιό.

Η θεραπεία των κιρσών είναι πια μια ανώδυνη υπόθεση

Με τη συσσωρευμένη εμπειρία που υπάρχει στην αντιμετώπιση των φλεβικών παθήσεων το ενδοαυλικό laser αποτελεί πια το gold standard στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Η επέμβαση με laser έχει πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα όπως:

  • Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη
  • Διαρκεί 40-50 λεπτά για το κάθε σκέλος, χωρίς τομές
  • Πραγματοποιείται με σεβασμό των ιστών, χωρίς τραύμα, και με βάση τη φυσιολογική λειτουργία των φλεβών
  • Δεν τραυματίζονται νεύρα, ούτε ιστοί και δεν καταστρέφονται φλέβες ζωτικές και υγιείς
  • Έχει άριστο αισθητικό αποτέλεσμα και δεν υπάρχουν ουλές στο δέρμα
  • Ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο μόνο για λίγες ώρες και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη μετεγχειρητική φροντίδα

Διαβάστε εδώ τι είπαν οι ασθενείς μετά την επέμβαση τους

Αν επιλέξετε τον χειμώνα για να βελτιώσετε την εικόνα, αλλά πάνω απ’όλα την υγεία των ποδιών σας, θα είστε πανέτοιμοι να αναδείξετε τα υγιή και όμορφα πόδια σας όταν έρθει η άνοιξη και το καλοκαίρι. Μην το αναβάλλετε αν γνωρίζετε πώς κάποια στιγμή θα πρέπει, ούτως ή άλλως να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Dr Χαράλαμπος Ηλίας, Αγγειοχειρουργός- Αγγειολόγος, Διευθυντής Αγγειοχειρουργικού Κέντρου VENOUS ENDOVASCULAR.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλ. 694 426 1464 & 210 7296277 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.iliasxar.gr.