WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες που δεν γνωρίζετε ότι έχετε


Τζουλιάννα Καρνέζη

8 Μαρτίου 2022

4 ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες που δεν γνωρίζετε ότι έχετε
Όλοι ξέρουμε τα προφανή και αυτά που είναι καλό να προσέχουμε όσον αφορά τη διατροφή. Τι γίνεται όμως με κάποιες διατροφικές συνήθειες που ενώ είναι βλαβερές, δεν το γνωρίζουμε;

Ίσως είναι ένα σνακ που έχετε πάντα μαζί σας και που νομίζετε ότι είναι υγιεινό, αλλά τελικά δεν είναι και τόσο. Ή θα μπορούσε να είναι ένας μύθος που η μαμά σας, σας έλεγε για τη διατροφή όταν ήσασταν μικροί. Γι' αυτό και παρακάτω θα δούμε μερικές διατροφικές συνήθειες που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι και που δεν γνωρίζουν ότι μπορεί να βλάψουν την υγεία τους.

Βάζετε ζάχαρη στο τσάι ή στον καφέ σας

Εντάξει, ξέρουμε ότι, πιθανώς γνωρίζετε ότι, εάν βάζετε ζάχαρη στον καφέ ή στο τσάι, δεν είναι ό,τι καλύτερο για τη διατροφή σας. Αλλά, στοιχηματίζω ότι δεν γνωρίζατε αυτό: Αν βάζετε ζάχαρη στα ροφήματά σας και πίνετε περίπου τέσσερα φλιτζάνια την ημέρα, παίρνετε τις ίδιες θερμίδες με το να φάτε ένα ντόνατ μαρμελάδα.

Φυσικά δεν χρειάζεται να κόψετε τη ζάχαρη από τον αγαπημένο σας καφέ, ωστόσο μπορείτε να την ελαττώσετε εάν διαπιστώσετε ότι το έχετε παρακάνει με την ποσότητα.

Τρώτε πολύ γρήγορα

Αυτή είναι μια συνήθεια που αφορά τους περισσότερους από εμάς. Είναι όμως σημαντικό να γνωρίζετε πως το σώμα σας χρειάζεται 20 λεπτά για να δώσει την εντολή στον εγκέφαλο ότι έχετε χορτάσει. Οπότε αν τρώτε αργά και δώσετε στον εαυτό σας χρόνο να εκτιμήσει το φαγητό, τότε θα καταλάβετε πότε έχετε χορτάσει.

Ρίχνετε πολύ αλάτι στο φαγητό σας

Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα αλατιού είναι 1500mg ή περίπου μισό κουταλάκι αλάτι. Ωστόσο οι περισσότεροι καταναλώνουν πολύ περισσότερη ποσότητα. Αν θέλετε να μειώσετε την πρόσληψη αλατιού, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε άλλα μπαχαρικά που νοστιμίζουν εξίσου το φαγητό.

Δεν τρώτε αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας

Ίσως να νομίζετε ότι έχετε κάνει πολύ καλά που έχετε καταναλώσει όλη την ημέρα μόνο ένα μικρό μπολ με δημητριακά, μια ελαφριά σαλάτα και κανένα σνακ. Όμως, το βράδυ που θα γυρίσετε σπίτι θα συνειδητοποιήσετε πως θέλετε να φάτε ό,τι υπάρχει στο ψυγείο.

Τα μικρά και συχνά γεύματα μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της πείνας και στον έλεγχο της όρεξης, ωστόσο αυτό είναι υποκειμενικό. Είναι στην κρίση κάθε ατόμου να αποφασίσει αν το να τρώει πιο συχνά και πιο λίγο κάθε φορά, θα τον ή την βοηθήσει στο να φάει λιγότερο στο τέλος της ημέρας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.