WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 παράλογες συμβουλές για να χάσετε βάρος, που πρέπει να αγνοήσετε


Τζουλιάννα Καρνέζη

22 Μαρτίου 2022

4 παράλογες συμβουλές για να χάσετε βάρος, που πρέπει να αγνοήσετε
pexels
Ακούγεται πολύ ελκυστική η φράση «ακολουθήστε αυτή τη δίαιτα και θα χάσετε 5 κιλά σε μια εβδομάδα». Σίγουρα θα έχετε διαβάσει ή ακούσει διάφορες διατροφικές συμβουλές για το πώς να χάσετε βάρος.

Εξάλλου εάν γράψετε στο google την πρόταση «πώς να χάσω βάρος», οι επιλογές που θα σας εμφανιστούν θα είναι άπειρες. Ωστόσο η αναζήτηση στο διαδίκτυο για το πώς θα χάσετε κιλά δεν είναι πάντα έγκυρη και ασφαλής. Γι' αυτό και παρακάτω θα σας παραθέσω τις πιο παράλογες συμβουλές για την απώλεια βάρους.

Μην τρώτε μετά τις 8 μ.μ.

Αν δεν τρώτε επειδή δεν πεινάτε, δεν είναι κατάσταση στέρησης. Αλλά αν δεν τρώτε μετά τις 20:00 επειδή πιστεύετε πως με αυτόν τον τρόπο θα χάσετε κιλά, είναι λάθος.

Η επιστήμη υποστηρίζει ότι μια θερμίδα είναι μια θερμίδα, ανεξάρτητα αν θα τη πάρετε το πρωί ή το βράδυ. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχει σημασία η ώρα που θα φάτε, αλλά η ποσότητα. Με απλά λόγια αυτό που καθορίζει εάν θα κερδίσετε, θα χάσετε ή θα διατηρήσετε το βάρος σας είναι πόσο τρώτε και πόσο ασκείστε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Να βάζετε καυτερό πιπέρι σε όλα τα πιάτα

Στο διαδίκτυο, το πιπέρι κάνει σχεδόν τα πάντα: μειώνει την πείνα, καίει το λίπος και διώχνει μέχρις και τις τοξίνες. Το μόριο πιπεριού που μπορεί να σας κάνει να χάσετε βάρος θα ήταν η πιπερίνη. Ωστόσο, η επιστημονική βιβλιογραφία αναφέρει ότι πρέπει να καταναλώνει κανείς 100 γραμμάρια πιπεριού καθημερινά ή 14 γ. σούπας για 42 ημέρες για να ελπίζει ότι θα δει αποτέλεσμα. Το πιπέρι δεν σας κάνει να χάσετε βάρος εκτός αν είστε ποντίκι ή αρουραίος.

Να τρώτε απεριόριστη ποσότητα από αυτές τις τροφές

Στο διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε λίστες με τρόφιμα που επιτρέπονται κατά βούληση, όπως το σέλινο, το κουνουπίδι και το αγγούρι. Δυσκολεύομαι να καταλάβω την ιδέα ότι κάποια τρόφιμα μπορούμε να τα καταναλώσουμε σε απεριόριστη ποσότητα και κάποια άλλα όχι. Είναι σαν να προσπαθούμε να παραβλέψουμε το αίσθημα της πληρότητας, το οποίο μας ειδοποιεί πότε είναι η ιδανική στιγμή να σταματήσουμε να τρώμε.

Να πίνετε κάθε πρωί νερό με λεμόνι

Απομακρύνει το νερό με λεμόνι τις τοξίνες από τον οργανισμό; Δυστυχώς, είναι κάτι πολύ καλό για να είναι αληθινό. Το ήπαρ, οι πνεύμονες, οι νεφροί και το δέρμα είναι υπεύθυνα για να αποτοξινώνουν τον οργανισμό. Το σώμα μας έχει την ικανότητα να αποβάλλει μόνο του όλες τις τοξίνες και γενικά τις ουσίες που του είναι άχρηστες.

Γι αυτό αν θέλετε να βοηθήσετε τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες, απλά περιορίστε την έκθεση σας στις βλαβερές ουσίες.

Σίγουρα, μερικοί άνθρωποι ξεχειλίζουν από φαντασία όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους. Ωστόσο, είναι κρίμα να παραλείψουμε τις ανατομικές, φυσιολογικές, βιολογικές και χημικές έννοιες που εξηγούν όλες τις αντιδράσεις του σώματός μας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.