WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί όλοι πίνουν ξαφνικά χυμό αλόης;


Τζουλιάννα Καρνέζη

4 Απριλίου 2022

Γιατί όλοι πίνουν ξαφνικά χυμό αλόης;
unsplash
Έχουμε ακούσει ειδικούς ομορφιάς και ευεξίας να λένε ότι ένας πράσινος χυμός την ημέρα κρατά μακριά τη γήρανση του δέρματος. Αλλά αυτή η νέα τάση έχει πάει σε άλλο επίπεδο με την κατανάλωση χυμού αλόης.

Ο χυμός αλόης είναι ένας διαυγής, ελαφρώς ξινός χυμός που προέρχεται από το φυτό της αλόης. Και τον τελευταίο καιρό πολλοί μιλούν για τα οφέλη του όσο αφορά τη βελτίωση του δέρματος. Πίνοντας κάθε μέρα τον συγκεκριμένο χυμό θα έχετε-σύμφωνα με τους υποστηρικτές - λαμπερό και νεανικό δέρμα, ενώ θα μειωθούν τα σημάδια της ακμής.

Τι συμβαίνει λοιπόν με τον χυμό αλόη;

Καταρχάς πρέπει να ξεκαθαρίσω πως κανένας χυμός -ή τροφή- δεν μπορεί να αλλάξει το δέρμα σας- να το καλυτερεύσει ή χειροτερέψει. Σιγουρά οι φυσικοί χυμοί περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και αυτό μπορεί να έχει θετική επίδραση στην επιδερμίδα, όμως δεν είναι πανάκεια.

Πιο συγκεκριμένα ο χυμός αλόης θα μπορούσε να έχει κάποια οφέλη για την προστασία των κυττάρων από τις βλαβερές για το δέρμα ελεύθερες ρίζες, όμως από μόνος τους δεν μπορεί να κάνει θαύματα.

Έτσι λοιπόν προτού αρχίσετε να καταναλώνετε λίτρα από χυμό αλόης, είναι καλό να ξέρετε το εξής: Αν και τα διατροφικά του στατιστικά είναι πολλαπλά, δεν υπάρχει καμία έρευνα που να υποστηρίζει τον ισχυρισμό ότι ο χυμός αλόης μπορεί να βελτιώσει την όψη του δέρματός σας.

Επίσης μείνετε μακριά από τον συγκεκριμένο χυμό εάν παίρνετε φάρμακα για πεπτικά προβλήματα, διαταραχή του αίματος ή διαβήτη, καθώς η αλόη μπορεί να έχει ήπια καθαρτικά και αραιωτικά αποτελέσματα και μπορεί να προκαλέσει πτώση του σακχάρου στο αίμα σε διαβητικούς με ήδη χαμηλά επίπεδα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS