WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η σημασία του να αγκαλιάζουμε το σώμα μας καθώς αλλάζει


Τζουλιάννα Καρνέζη

14 Ιουλίου 2022

Η σημασία του να αγκαλιάζουμε το σώμα μας καθώς αλλάζει
pexels
Αγαπήστε το σώμα σας όπως είναι  σήμερα αντί να  σας λείπει ο νεότερος εαυτός σας.

Το μόνο σταθερό στη ζωή είναι η αλλαγή, και μια από αυτές τις αλλαγές είναι του σώματός μας. Παρόλα αυτά περνάμε τη ζωή μας παλεύοντας την αλλαγή και δεν απολαμβάνουμε τις εκπληκτικές δυνατότητες του σώματός μας.

Γιατί ενώ αναγνωρίζουμε ότι τα σώματα πρέπει να αλλάζουν και να μεγαλώνουν, παρόλα αυτά ξεκινάμε να παλεύουμε αυτή την αλλαγή από την εφηβεία, όπου θέλουμε το σώμα μας να αλλάξει με έναν τρόπο που πιστεύουμε εμείς. Και συνεχίζεται αυτή η μάχη στην ενήλικη ζωή, όπου το σώμα μας δεν είναι «ποτέ αρκετά καλό». Και εδώ είναι το θέμα: Το σώμα σας υποτίθεται ότι θα αλλάξει με τα χρόνια. Αν παραμείνει ακριβώς το ίδιο, τότε κάτι συμβαίνει.

Αγκαλιάστε το σώμα σας όπως είναι σήμερα

Το πραγματικό πρόβλημα με το να αγαπάμε οτιδήποτε άλλο εκτός από το σώμα που έχουμε σήμερα, είναι ότι χάνουμε τόσες πολλές εκπληκτικές στιγμές του να μπορούμε να αγαπάμε και να θαυμάζουμε αυτό που είμαστε.

Για παράδειγμα: Οι αθλητές, πάντα προσπαθούν να έχουν όσο μπορούν περισσότερη μυϊκή δύναμη. Όσο όμως μεγαλώνουν και προσπαθούν να διατηρήσουν την ίδια αθλητική σωματική διάπλαση, παρόλο που δεν ζουν πλέον τη ζωή που απαιτεί αυτά τα έντονα επίπεδα προπόνησης, αποτυγχάνουν. Το σώμα σας θα αλλάξει, καθώς αλλάζει και ο τρόπος ζωής σας.

Μπορούμε να αναγκάσουμε το σώμα μας να είναι «καλύτερο» ή να δείχνει κάπως. Μπορούμε να προσπαθούμε να επιστρέψουμε στο πώς ήμασταν στα είκοσί μας.

Ή

Μπορούμε να διαπιστώσουμε οτι όλη αυτή η υπερ-εστίαση στο σώμα μας, μας εμποδίζει να δούμε ποιοι είμαστε πραγματικά πώς είμαστε τώρα.

Pexels

Το να αγκαλιάζεις το σώμα σου σημαίνει να αγκαλιάζεις την αλλαγή

Μεγαλώνετε και αλλάζετε καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής σας σε όλες τις πτυχές, από τις γνώσεις και τις εμπειρίες της ζωής έως τις φυσικές σας δυνατότητες. Αν δεν είσαι το ίδιο άτομο που ήσουν τότε, αν έχεις γίνει μεγαλύτερος και σοφότερος, γιατί πρέπει να δείχνεις το ίδιο εξωτερικά; Είναι λογικό το σώμα σας να έχει εξελιχθεί την ίδια στιγμή που έχετε εξελιχθεί και εσείς.

Για να είμαι ειλικρινής , το σώμα μας είναι πιο έξυπνο από εμάς και πρόκειται να αλλάξει όπως χρειάζεται για να συνεχίσει να μας υποστηρίζει. Εμείς δεν έχουμε έλεγχο σε αυτό το αποτέλεσμα.

Τρόποι για να αγκαλιάσετε το σώμα σας

Εδώ είναι τρία βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αρχίσετε να σέβεστε το σώμα σας σε όλα τα στάδια της ζωής.

  • Εκφράστε ευγνωμοσύνη για το τι μπορεί να κάνει το σώμα σας.

  • Υπενθυμίστε στον εαυτό σας τα πράγματα που κάνει καλά το σώμα σας.

  • Έχετε ένα θετικό μάντρα για το σώμα σας και ρησιμοποιήστε τι όταν πιάνετε τον εαυτό σας να σκέφτεται αρνητικά για τον σωματότυπό σας. Ένα παράδειγμα είναι να λέτε στον εαυτό σας: «Δεν είμαι εκεί που ήμουν και αυτό είναι το ζητούμενο».

Ας είμαστε ειλικρινείς. Το σώμα μας δεν είναι το πιο ενδιαφέρον πράγμα για εμάς, οπότε γιατί αφιερώνουμε όλο τον χρόνο σας για να το σκεφτόμαστε; Μια καλή λύση είναι να προσπαθείτε να ανακατευθύνετε τις σκέψεις σας όταν βλέπετε ότι είναι αρνητικές ως προς το σώμα σας. Ένα παράδειγμα ανακατεύθυνσης είναι να σκέφτεστε τα εξής: Πού θα ταξίδευα αν μπορούσα να πάω οπουδήποτε αυτή τη στιγμή; Ποιο ήταν το αγαπημένο μου μέρος της περασμένης εβδομάδας; Τι ανυπομονώ για αύριο;

Αγάπησε το σώμα σου και γίνε η πιο όμορφη εκδοχή του εαυτού σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.