WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η επιστήμη δίνει την απάντηση: Τελικά, πρέπει να πίνουμε νερό όταν ξυπνάμε;


JTeam

21 Ιουλίου 2022

Η επιστήμη δίνει την απάντηση: Τελικά, πρέπει να πίνουμε νερό όταν ξυπνάμε;
pexels
To internet είναι γεμάτο πληροφορίες για τα οφέλη του να πίνεις νερό με το που ανοίγεις τα μάτια σου κάθε πρωί. Πρόκειται όμως για αλήθεια ή για μύθο;

Το να πίνουμε (ούτε λίγο, ούτε πολύ) νερό, έχει σημαντική οφέλη στη συνολική μας υγεία, σύμφωνα με τη senior director της παγκόσμιας κλινικής έρευνας και διατροφής της WW, Michelle Cardel. «Βοηθάει τη λειτουργία του οργανισμού μας, ρυθμίζοντας κατάλληλα τη θερμοκρασία του σώματος, αλλά και την όλη διαδικασία της πέψης, ενισχύοντας παράλληλα σημαντικά τον εγκέφαλό μας».

Ακόμη και αν είστε ελαφρώς αφυδατωμένοι της τάξεως του 2%, μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα όπως πονοκέφαλο, ζαλάδα, ευερεθιστότητα, δυσκολία στη συγκέντρωση και πολλά άλλα, σύμφωνα με έρευνα. Το νερό συνθέτει το 60% του βάρους του σώματός μας και το να παραμένουμε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι σημαντικό για την υγεία και τη συνολική μας ευεξία, καταλήγουν οι επιστήμονες.

Με το να ξεκινάμε τη μέρα μας, πίνοντας νερό, βοηθάμε τον οργανισμό μας ώστε να ενυδατώνεται ομαλά και να μην εξαναγκάζεται να πίνει πολύ νερό ξαφνικά προς το τέλος ή τη μέση της ημέρας όταν συνειδητοποιούμε ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή πίναμε μόνο καφέ.

«Πίνοντας νερό με το που ξεκινά η μέρα σας, προλαμβάνετε την αφυδάτωση. Τηρώντας μια πρωινή ρουτίνα, υιοθετείτε καλύτερες συμπεριφορές απέναντι στον οργανισμό σας και στη συνέχεια της ημέρας. Απλά χρειάζεται να ξέρετε ότι δεν υπάρχει κάποια μαγική ποσότητα νερού που πρέπει να καταναλώνετε υποχρεωτικά κάθε πρωί», καταλήγει η Cardel.

Το να ξεκινά και να κλείνει η μέρα σας με νερό, είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε στον εαυτό σας ένα reminder ευεξίας. Βοηθάει επίσης να νιώθετε πιο ζωντανοί καθώς αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα της ενέργειάς σας. Σύμφωνα με την ειδικό, «το χρώμα των ούρων σας είναι αυτό που μαρτυρά πόσο νερό χρειάζεται ο οργανισμός σας για να είναι ενυδατωμένος».

Παρόλο που το νερό είναι καλό να καταναλώνεται από το πρωί, οι ειδικοί εξηγούν ότι δεν προσφέρει κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα, όπως συχνά λέγεται. Δεν σας βοηθάει να χάσετε βάρος, ούτε να κάψετε θερμίδες. Ενυδατώνει και προστατεύει τον οργανισμό αλλά υπάρχουν κάποια διακριτά όρια στο τι είναι μύθος και τι, αλήθεια όταν ο λόγος περιστρέφεται γύρω από το πιο σημαντικό στοιχείο στη ζωή μας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.