WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποπ Κορν: Τα διατροφικά οφέλη που δεν γνωρίζατε


Τζουλιάννα Καρνέζη

3 Σεπτεμβρίου 2022

Ποπ Κορν: Τα διατροφικά οφέλη που δεν γνωρίζατε
pexels
Για μένα, το ιδανικό ποπ κορν ήταν πάντα αυτό του κινηματογράφου, περιχυμένο με βούτυρο και αλάτι. Αυτό το είδος ποπ κορν μου φέρνει μεγάλη χαρά. Ταυτόχρονα όμως με κάποιο τρόπο μου προκαλεί στομαχόπονο και με αφήνει να λαχταρώ ένα πραγματικό δείπνο με λαχανικά.

Αλλά αν αφαιρέσετε τα τεχνητά πρόσθετα και προσθέσετε μερικούς πραγματικά μοναδικούς συνδυασμούς γεύσεων, το ποπ κορν στην πιο αγνή του μορφή έχει στην πραγματικότητα μερικά αξιοσημείωτα οφέλη για την υγεία.

Τα διατροφικά οφέλη του ποπ κορν που δεν γνωρίζατε

Είναι ένα δημητριακό ολικής αλέσεως

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως έχουν και τα τρία συστατικά τους ανέπαφα: το πίτουρο, το φύτρο και το ενδοσπέρμιο. Και είναι προτιμότερα από τα επεξεργασμένα δημητριακά, τα οποία έχουν τροποποιηθεί από τη φυσική τους κατάσταση (συνήθως αφαιρώντας το πίτουρο και το φύτρο).

Επίσης είναι πλούσια σε πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως μαγνήσιο, ψευδάργυρος, χαλκός, μαγγάνιο και φώσφορος.

Το ποπ κορν είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες

Μία μερίδα ποπ κορν περιέχει περίπου 15 γραμμάρια φυτικών ινών. Το πεπτικό μας σύστημα βασίζεται στις φυτικές ίνες για να είναι υγιές και επίσης οι φυτικές ίνες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του σακχάρου στο αίμα.

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Το ποπ κρον περιέχει συγκεκριμένα τα αντιοξειδωτικά πολυφαινόλης, που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων μας από τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες. Οι πολυφαινόλες έχουν συνδεθεί με καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, βελτιωμένη πεπτική υγεία και μειωμένο κίνδυνο πολλών ασθενειών (συμπεριλαμβανομένων μερικών τύπων καρκίνου ).

Τέλος το ποπ κορν σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι

Ο συνδυασμός της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες και της χαμηλής ενεργειακής πυκνότητας καθιστούν το ποπ κορν ιδανική επιλογή για σνακ. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι 15 θερμίδες ποπ κορν ήταν τόσο χορταστικά όσο 150 θερμίδες πατατάκια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.