WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σκέφτεσαι να πάρεις σκύλο; Τώρα είναι η ώρα και αυτοί είναι οι λόγοι


Τζουλιάννα Καρνέζη

20 Ιανουαρίου 2023

Σκέφτεσαι να πάρεις σκύλο; Τώρα είναι η ώρα και αυτοί είναι οι λόγοι
pexels
Ξέρεις ποιος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου; Φυσικά και ξέρεις

Τα σκυλιά είναι από τα καλύτερα κατοικίδια που μπορείτε να έχετε στο σπίτι σας. Πολλά από αυτά είναι προστατευτικά, ενώ άλλα είναι οι πιο στοργικοί σύντροφοι που θα διώξουν το αίσθημα της μοναξιάς. Επίσης τα σκυλιά βελτιώνουν την υγεία σας και μπορούν να σας εμπνεύσουν να είστε ο καλύτερος σας εαυτό. Εδώ είναι μερικοί μόνο λόγοι για τους οποίους το να αποκτήσετε έναν σκύλο θα μπορούσε να είναι το καλύτερο πράγμα που κάνατε ποτέ.

Ένας σκύλος σας υπενθυμίζει ότι δεν είστε μόνοι

Όταν έχεις ένα σκύλο στο σπίτι, δεν νιώθεις ποτέ μόνος. Τα σκυλιά αγαπούν άνευ όρων και θα θέλουν να είναι εκεί για εσάς, μέσα από τα σκαμπανεβάσματα σας. Με έναν σκύλο να μιλήσετε, ακόμα κι αν δεν μπορεί να απαντήσει στη γλώσσα σας, απλά θα αισθάνεστε λιγότερο μόνοι.

Η συντροφιά με έναν σκύλο κάνει καλό στην καρδιά

Η απόκτηση ενός σκύλου σημαίνει ότι πιθανότατα θα έχετε χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και άλλων προβλημάτων που σχετίζονται με την καρδιά. Απλά έχοντας έναν σκύλο, μπορείτε να βελτιώσετε την υγεία σας και να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι.

Τα σκυλιά σας βάζουν να κινείστε περισσότερο

Οι άνθρωποι που έχουν σκυλιά φαίνεται να είναι πιο δραστήριοι από τους ανθρώπους που δεν έχουν κατοικίδια. Αυτό οφείλεται στο το γεγονός ότι οι σκύλοι απαιτούν πολλές βόλτες και παιχνίδια. Ακόμη και οι πιο τεμπέληδες σκύλοι χρειάζονται μεγάλες βόλτες.

Περνώντας χρόνο έξω σε μια βόλτα με τον σκύλο σας μπορεί να νιώσετε τα συμπτώματα του άγχους και της κατάθλιψης να υποχωρούν και να χαλαρώνετε.

Σας κάνουν κοινωνικούς

Τα σκυλιά φαίνονται να είναι από τη φύση τους εξωστρεφή. Μπορούν να σας βγάλουν από το σπίτι και να σας φέρουν σε επαφή με άλλους ανθρώπους.

Εάν βγάλετε έναν σκύλο έξω, το πιθανότερο είναι ότι θα βρείτε κάποιον να μιλήσετε και να κοινωμικοποιηθείτε.

Jenny.Gr
pexels

Ανακουφίζουν από το άγχος

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί το να χαϊδεύετε το κατοικίδιό σας, σας βοηθά να αισθάνεστε καλύτερα μετά από μια κουραστική, αγχωτική μέρα; Το να έχετε απλώς ένα κατοικίδιο κοντά σας μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους. Επίσης το να υπάρχουν κατοικίδια στο χώρο εργασίας μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους των εργαζομένων και να τους βοηθήσει να αισθάνονται πιο άνετα στο γραφείο. Αν και μπορεί να μην είναι για κάθε χώρο εργασίας, ένας χώρος φιλικός για σκύλους μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να χαλαρώσουν και μπορεί να διαπιστώσετε ότι είστε πιο παραγωγικοί όταν είστε παρέα με τον καλύτερο σας φίλο.

Παρέχουν ψυχαγωγία

Μπορεί απλώς να κάθεστε στον καναπέ και να παρακολουθείτε τηλεόραση όταν ξαφνικά ο σκύλος σας αποφασίσει να κάνει κάτι αστείο που θα σας κάνει να γελάσετε. Με έναν σκύλο δίπλα σας θα είστε πάντα χαμογελαστοί.

Είναι οι καλύτεροι

Τα σκυλιά θεωρούνται ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου για κάποιο λόγο. Είναι πιστοί και θα μείνουν δίπλα σας, ό,τι κι αν γίνει. Πολλά σκυλιά έχουν γίνει ήρωες σώζοντας τους ιδιοκτήτες τους μόνο και μόνο επειδή δεν τους εγκατέλειψαν. Είναι αξιαγάπητα πλάσματα που θα έδιναν τα πάντα σε μια οικογένεια που τους συμπεριφέρεται σωστά. Έχοντας έναν σκύλο στο σπίτι σας, θα αποκτήσετε τον καλύτερο φίλο που δεν θα θέλει ποτέ να φύγει από το πλευρό σας.

Τα σκυλιά είναι κατάλληλα για όλους

...Μπορεί να υπάρχουν μερικές ακατάλληλες περίοδοι για να πάρετε ένα σκυλί. Για παράδειγμα δεν πρέπει να αποκτήσετε σκύλο εάν έχετε έναν ταραχώδη τρόπο ζωής που δεν σας αφήνει χρόνο να τον φροντίσετε. Ωστόσο, εάν έχετε ελεύθερο χρόνο και όρεξη για φροντίδα η απόκτηση ενός σκύλου στο σπίτι σας μπορεί μόνο να βελτιώσει τη ζωή σας. Γενικά όλα τα κατοικίδια ζώα έχουν πολλές νέες ευθύνες, αλλά σας προσφέρουν και άπλετη αγάπη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.