WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι θα συμβεί αν τρως κάθε μέρα κόκκινες πιπεριές


Τζουλιάννα Καρνέζη

18 Απριλίου 2023

Τι θα συμβεί αν τρως κάθε μέρα κόκκινες πιπεριές
pexels
Είναι υγιεινές οι κόκκινες πιπεριές;

Οι κόκκινες πιπεριές είναι μια τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, που σημαίνει ότι περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.

Τι θα συμβεί λοιπόν εάν τρώτε κάθε μέρα κόκκινες πιπεριές;

Οι βιταμίνες, τα μέταλλα και άλλες φυτικές ενώσεις στις κόκκινες πιπεριές προσθέτουν μερικά σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Μειώνεται ο κίνδυνος καρκίνου

Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν βήτα-κρυπτοξανθίνη, μια ένωση που το σώμα σας μετατρέπει σε βιταμίνη Α. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι τροφές πλούσιες σε βήτα-κρυπτοξανθίνη μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου της ουροδόχου κύστης, των πνευμόνων και του παχέος εντέρου .

Ο εγκέφαλός σας λειτουργεί καλύτερα

Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν ανθοκυανίνες - φυσικές ενώσεις που ευθύνονται για το κόκκινο χρώμα τους. Αυτές οι χρωστικές ουσίες, που βρίσκονται σε πολλά σκούρα κόκκινα ή μοβ φρούτα και λαχανικά, μπορεί να έχουν προστατευτική επίδραση στα εγκεφαλικά κύτταρα. Η έρευνα δείχνει ότι οι ανθοκυανίνες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση των προβλημάτων μνήμης και της γνωστικής εξασθένησης καθώς μεγαλώνουμε.

Η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε ανθοκυανίνες συνδέεται με καλύτερη μνήμη στους ηλικιωμένους. Αν και δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος για να αποφύγετε τη γνωστική εξασθένηση, ωστόσο η κατανάλωση κόκκινων πιπεριών θα δώσει στον εγκέφαλό σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα.

Jenny.Gr
unsplash

Θα ανακουφιστείτε από την αρθρίτιδα

Ο χόνδρος είναι ελαστικός ιστός που καλύπτει τα άκρα των οστών σας και τα εμποδίζει να τρίβονται μεταξύ τους. Η οστεοαρθρίτιδα, ο πιο κοινός τύπος αρθρίτιδας, είναι αποτέλεσμα φλεγμονής και διάσπασης του χόνδρου.

Πολλοί άνθρωποι αναπτύσσουν οστεοαρθρίτιδα από φυσιολογική φθορά. Αλλά τα σωστά θρεπτικά συστατικά, όπως μερικά που υπάρχουν στις κόκκινες πιπεριές, θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από τον πόνο στις αρθρώσεις.

Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, η οποία θεραπεύει και αναζωογονεί τους ιστούς, συμπεριλαμβανομένου του χόνδρου. Η έρευνα δείχνει ότι η βιταμίνη C βοηθά στη μείωση του πόνου από την αρθρίτιδα του γόνατος. Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν επίσης αντιφλεγμονώδεις ενώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας.

Διατήρηση της υγείας του εντέρου

Οι ενήλικες πρέπει να λαμβάνουν 25 γραμμάρια έως 35 γραμμάρια φυτικών ινών κάθε μέρα, αλλά οι περισσότεροι δεν το κάνουν. Μια δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες έχει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένου της υγείας του πεπτικού.

Οι κόκκινες πιπεριές έχουν εξαιρετική ποσότητα φυτικών ινών, επομένως είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη τους. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην πρόληψη πεπτικών προβλημάτων όπως η δυσκοιλιότητα και μπορεί ακόμη και να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Οι πιπεριές είναι υπέροχες σε κάθε χρώμα

Αν και οι κόκκινες πιπεριές έχουν πολλά και σημαντικά θρεπτικά συστατικά ειδικά εξαιτίας τους κόκκινου χρώματος τους, όλες οι πιπεριές είναι καλές για εσάς. Έτσι, δεν χρειάζεται να νιώθετε ότι χάνετε κάτι εάν προτιμάτε κίτρινες, πορτοκαλί ή πράσινες πιπεριές. Εξάλλου η κατανάλωση τροφίμων διαφορετικών χρωμάτων κάθε μέρα είναι ο καλύτερος τρόπος για να λάβετε τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεστε.

Αν δεν σας αρέσουν οι κόκκινες πιπεριές, δοκιμάστε κάτι άλλο κόκκινο — όπως πιπεριές τσίλι, κόκκινο λάχανο ή παντζάρια . Στη συνέχεια, προσθέστε άλλα χρώματα, όπως γλυκοπατάτες. Αν το πιάτο σας είναι γεμάτο χρώματα, είστε στον σωστό δρόμο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.