WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κοιλιοκάκη ή δυσανεξία στη γλουτένη: Το κλειδί της θεραπείας


JTeam

16 Μαΐου 2023

Κοιλιοκάκη ή δυσανεξία στη γλουτένη: Το κλειδί της θεραπείας
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης σήμερα, ο Δρ Γεώργιος Αναγνωστόπουλος μας εξηγεί τα συμπτώματα της νόσου, πώς γίνεται η διάγνωση και ποια είναι η θεραπεία!

Ένας στους 150 ανθρώπους στις μέρες μας είτε πάσχουν από κοιλιοκάκη είτε έχουν δυσανεξία στη γλουτένη και μάλιστα πολλοί απ΄ αυτούς είναι αδιάγνωστοι.

Ο Δρ Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, Διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής & του Ενδοσκοπικού Τμήματος του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ μας εξηγεί στο video ποια είναι τα συμπτώματα της κοιλιοκάκης και πώς η διατροφή χωρίς γλουτένη είναι το κλειδί της θεραπείας!

Παράλληλα, μας δίνει μια πολύ χρήσιμη συμβουλή! Ένα 5% των ασθενών που έχουν ευερέθιστο έντερο, μπορεί να έχουν κοιλιοκάκη. Γι’ αυτό πρέπει όλοι οι ασθενείς που έχουν διαγνωσθεί με ευερέθιστο έντερο, να κάνουν εξετάσεις για κοιλιοκάκη, γιατί μπορεί ένας στους 20 απ’ αυτούς να μην είναι ευερέθιστος, αλλά να έχει κοιλιοκάκη που δεν έχει διαγνωστεί.


more info:

Γεώργιος Αναγνωστόπουλος ΜD, FEBGH, Γαστρεντερολόγος- Επεμβατικός Ενδοσκόπος

Διευθυντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής & Ενδοσκοπικού Τμήματος, ΜΗΤΕΡΑ

Tηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6869859, 6937 106139

advanced-endoscopy.gr

Facebook.com/Δρ-Γεώργιος-Κ-Αναγνωστόπουλος

https://www.instagram.com/dranagnostopoulos_gastrohep/

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.