WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να στηρίξεις τους αγαπημένους σου που πάσχουν από καρκίνο


JTeam

18 Οκτωβρίου 2023

Πώς να στηρίξεις τους αγαπημένους σου που πάσχουν από καρκίνο
Αν θέλεις να στηρίξεις σημαντικά ένα αγαπημένο σου πρόσωπο που πάσχει από καρκίνο, τότε δεν έχεις παρά να αφιερώσεις λίγα λεπτά στο cancer-support.com.

Αν κάποιο μέλος της οικογένειάς σου ή κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, τότε μπορείς να καταλάβεις πόσο δύσκολες είναι οι στιγμές που βιώνει. Όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά. Στην περίπτωση του καρκίνου, όμως, αυτή η «μάχη» είναι ακόμη πιο μοναχική. Το άτομο που περνάει αυτή την κατάσταση καλείται να ανέβει καθημερινά μια τεράστια ανηφόρα.

Όπως δείχνουν τα νούμερα, ένας στους πέντε άνδρες και μία στις έξι γυναίκες θα περάσουν καρκίνο κάποια στιγμή στη ζωή τους. Τα στάδια της θεραπείας του μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2013, το 95% των ογκολογικών ασθενών που υποβάλλονται σε θεραπεία εμφανίζουν δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες όπως κνησμό, αίσθηση καύσου, έντονη ξηρότητα, ρωγμές, φλεγμονή στα νύχια, τριχόπτωση, και μετεγχειρητικές ουλές ως αποτέλεσμα της θεραπείας τους.

Παράλληλα, έως και το 76% των ογκολογικών ασθενών αναγκάζονται να μειώσουν τη δόση της θεραπείας τους λόγω των δερματικών ανεπιθύμητων ενεργειών. Έχοντας επίγνωση των παρενεργειών αυτν, η La Roche-Posay έχει δεσμευτεί, εδώ και πάνω από 25 χρόνια, να στηρίζει τους ογκολογικούς ασθενείς.

Έτσι, σε συνεργασία με δερματολόγους σε όλον τον κόσμο, και όσο οι αντικαρκινικές θεραπείες εξελίσσονται, συνεισφέρει συνεχώς στην ενίσχυση της επιστημονικής γνώσης γύρω από τις δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες και προσφέρει ασφαλείς και αποτελεσματικές δερματολογικές λύσεις για τη φροντίδα του δέρματος.

Το 2021, η La Roche-Posay έθεσε σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Fight With Care», ενώ ένα χρόνο αργότερα, ο 2022, ξεκίνησε τη δράση «Η Θεραπευτική Δύναμη του Αγγίγματος» με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες που προκύπτουν από τις χημειοθεραπείες, αλλά και την ενημέρωση σχετικά με την υπάρχουσα υποστηρικτική φροντίδα, ώστε οι ασθενείς να σταματήσουν να αισθάνονται ανήμποροι και να μη χρειαστεί να ξαναπούν «μακάρι να το γνώριζα όταν το είχα ανάγκη».

Τον φετινό Pink October νοιαζόμαστε και μαθαίνουμε

Jenny.Gr

Σε μια παγκόσμια προσπάθεια ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, ο Οκτώβριος έχει οριστεί ως ο ροζ μήνας. Ο Pink October είναι ένας μήνας κατά τον οποίο καταβάλλονται προσπάθειες για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων σχετικά με τη νόσο, συμπεριλαμβανομένης της έγκαιρης αναγνώρισης των συμπτωμάτων που σχετίζονται με αυτή.

Με αφορμή τον φετινό Pink October, η La Roche-Posay κάνει αυτή τη φορά ένα ακόμα βήμα μέσα από το www.cancer–support.com. Ουσιαστικά πρόκειται για μια πρωτοποριακή πλατφόρμα ψηφιακής μάθησης, για ολιστική υποστηρικτική φροντίδα που δίνει δύναμη τόσο στους ασθενείς όσο και στους φροντιστές, παρέχοντάς τους την εκπαίδευση που χρειάζονται για να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής κατά τη διάρκεια της θεραπείας αλλά και μετά. Με αυτόν τον τρόπο, στοχεύει στο να κάνει πιο εύκολη τη συμμόρφωση των ασθενών με τη θεραπεία τους και, άρα, στις μεγαλύτερες πιθανότητες ίασης. Για κάθε εκπαιδευτική συνεδρία που θα πραγματοποιείται, η La Roche-Posay θα προσφέρει 1 ευρώ στον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖω.

Φέτος, λοιπόν, η La Roche-Posay φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει ακόμα περισσότερο κόσμο και να έχει ακόμα μεγαλύτερη απήχηση, λανσάροντας την πρώτη της πλατφόρμα ψηφιακής εκπαίδευσης. Σκοπός της πλατφόρμας είναι να ενδυναμώσει τους ογκολογικούς ασθενείς αλλά και τους φροντιστές τους, μέσα από την εκπαίδευση που χρειάζονται για να βελτιώσουν τη ζωή τους, ακόμα και μέσα σε 15 λεπτά.

Τα μαθήματα δεν πραγματεύονται μόνο την υποστηρικτική φροντίδα, καθώς περιλαμβάνουν επίσης πολύτιμες συμβουλές σχετικά με την ψυχική υγεία, την εργασία κατά τη διάρκεια του καρκίνου, τη διατροφή, και τη διαχείριση της κόπωσης και του πόνου. Με θεμέλιο τη δέσμευσή της να ενδυναμώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, η La Roche-Posay ευελπιστεί να προσεγγίσει 300.000 ασθενείς και φροντιστές κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της πλατφόρμας.

Για να δώσουμε λοιπόν δύναμη σε όσους επηρεάζονται, το κλειδί είναι η ενημέρωση, ιδίως αφού το 80% των ασθενών επιβεβαιώνουν ότι η υποστηρικτική φροντίδα τούς βοήθησε στη διαχείριση της νόσου. Αγκάλιασε την προσπάθειά της La Roche-Posay, ενημερώσου και στήριξε έμπρακτα τους oγκολογικούς ασθενείς.

Αφιέρωσε λίγα λεπτά στο cancer-support.com και η La Roche-Posay θα προσφέρει 10.000€ στον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», για την στήριξη άπορων ογκολογικών ασθενών.

Η La Roche-Posay θα προσφέρει 1€ για κάθε ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ». Εφόσον ο αρχικός στόχος ξεπεραστεί, τα επιπλέον χρήματα θα δοθούν στην UICC.

Δες όλα τα άρθρα της ενότητας Ζω Με Τον Καρκίνο εδώ

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.