WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο πραγματικός λόγος που μεγαλώνουν τα αυτιά σου, όσο περνούν τα χρόνια


JTeam

17 Νοεμβρίου 2023

Ο πραγματικός λόγος που μεγαλώνουν τα αυτιά σου, όσο περνούν τα χρόνια
Συνέβη στη γιαγιά σου, θα συμβεί και σε εσένα

Είναι όμορφο να μεγαλώνεις, το λένε όλοι. Ωριμάζεις, γεμίζεις εμπειρίες, βλέπεις τον εαυτό σου ναι αλλάζει, μέσα κι έξω. Το θέμα είναι ότι, όταν πρόκειται για τις εξωτερικές αλλαγές, ξέρεις καλά ότι δίνεις μία διαρκή μάχη με τη βαρύτητα.

Σε αυτό το άρθρο δεν θα βρεις συμβουλές αντιγήρανσης, ούτε τρόπους να μείνεις για πάντα νέος. Θα μάθεις, όμως, γιατί τα αυτιά σου μεγαλώνουν, όσο περνούν τα χρόνια. Το βλέπεις σε όλους τους ηλικιωμένους γύρω σου, είναι παγκόσμιο, πανανθρώπινο φαινόμενο, θα συμβεί και σε εσένα.

Όπως εξήγησε στο HuffPost η ΩΡΛ Νίνα Σαπίρο, «όπως κάθε άλλος ιστός του προσώπου, όπως τα μάγουλα, έχει την τάση να τεντώνεται, έτσι και τα αυτιά».

Αυτό που αλλάζει, είναι ο μαλακός ιστός, δηλαδή o χόνδρος στο εξωτερικό προς του αυτιού και οι λοβοί. Όσο μεγαλώνουμε, τόσο μειώνεται το κολλαγόνο, το οποίο διατηρεί το δέρμα σφριγηλό. «Τα λειτουργικά μέρη του αυτιού, δηλαδή το τύμπανο, τα οστά και οι εσωτερικές δομές, δεν επηρεάζονται», εξήγησε η Σαπίρο.

Φυσικά, σημαντικό ρόλο παίζουν και τα γονίδιά σου. Αν, για παράδειγμα, έχεις ελαστικό δέρμα, τα αυτιά και οι λοβοί θα αργήσουν να «χαλαρώσουν». Επίσης, αν θέλεις να δεις το μέλλον σου, μπορείς απλώς να κοιτάξεις τον παππού και τη γιαγιά σου - έτσι θα καταλάβεις αν έχεις το «γονίδιο» των μεγάλων αυτιών. Είναι κληρονομικό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.