WELL BEING

Μυρίζει έντονα η ανάσα σου; 3 πανεύκολοι τρόποι να το διορθώσεις άμεσα


JTeam

16 Αυγούστου 2023

Μυρίζει έντονα η ανάσα σου; 3 πανεύκολοι τρόποι να το διορθώσεις άμεσα
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Όταν λείπεις όλη μέρα από το σπίτι και είσαι στο τρέξιμο, δύσκολα θα βρεις τον χώρο και τον χρόνο να πλύνεις τα δόντια σου, εκτός από το πρωί και το βράδυ. Η μεγάλη απόσταση μεταξύ των βουρτσισμάτων, βέβαια, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται τα βακτήρια για να αναπτυχθούν, ενώ η οσμή της αναπνοής σου ίσως και να μην είναι τέλεια.

Οι λόγοι πίσω από την κακοσμία του στόματός σου ποικίλλουν - από το κάπνισμα και το βαρύ φαγητό που ετοίμασες, μέχρι φαρμακευτική αγωγή που ενδεχομένως ακολουθείς, πολλά παίζουν ρόλο. Ωστόσο, δεν είμαστε εδώ για να βρούμε τις αιτίες, αλλά τις πιθανές λύσεις.

Παρακάτω, θα βρεις έξυπνα tips που θα σε σώσουν, τις φορές που η δροσερή αναπνοή είναι αυτό που θέλεις. Όχι, δεν θα σου πούμε να μασήσεις τσίχλα με γεύση μέντα.

Φάε ένα μήλο ή γιαούρτι

Το γιαούρτι και φρούτα σαν το μήλο, εξισορροπούν τα επίπεδα θείου στο στόμα και βοηθούν στον περιορισμό της δυσοσμίας.

Πιες νερό

Όσο πιο ενυδατωμένος είσαι, τόσο λιγότερα είναι τα βακτήρια που συγκεντρώνονται στο στόμα σου. Μάλιστα, όταν πιεις το νερό, ξέπλυνε και λίγο το στόμα σου για να φύγουν ίχνη φαγητού που ίσως έχουν μείνει εκεί,

Πάρε ένα κουτάλι

Δεν είναι αστείο. Τρίβοντας απαλά ένα κουτάλι πάνω στη γλώσσα σου, μπορείς να αφαιρέσεις βακτήρια και να βελτιώσεις την ποιότητα της ανάσας σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.