WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Διατροφολόγοι και ειδικοί καταρρίπτουν βασικούς μύθους διατροφής, που πολλοί συνεχίζουν να πιστεύουν


JTeam

7 Δεκεμβρίου 2023

Διατροφολόγοι και ειδικοί καταρρίπτουν βασικούς μύθους διατροφής, που πολλοί συνεχίζουν να πιστεύουν
Η πληροφορία είναι ατελείωτη στις μέρες μας και πολλές φορές βρισκόμαστε πελαγωμένοι, μη γνωρίζοντας τι ισχύει και τι όχι

Οι πληροφορίες που έρχονται καθημερινά στην οθόνη μας είναι αμέτρητες, όπως επίσης και οι συμβουλές των ειδικών. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είναι πολύ λογικό να μπερδευτούμε και να πιστέψουμε σε μερικούς διατροφικούς μύθους που κυριαρχούν. Σύμφωνα με το BuzzFeed, μια ομάδα από διατροφολόγους, κατέρριψε μερικούς από τους επικρατέστερους μύθους που αφορούν το φαγητό. Αυτοί είναι:

Jenny.Gr
  • Μπορείς να πιεις το νερό σου, ανεξαρτήτως αν το άφησες σε ποτήρι από το προηγούμενο βράδυ. Πολλοί είναι εκείνοι που δεν θα καταναλώσουν το νερό τους, αν έχει αφεθεί αρκετές ώρες, επειδή έχει διαφορετική γεύση. Ισχύει πως μπορεί να μην το αισθάνεσαι φρέσκο και πως σε αναζωογονεί, αλλά είναι απόλυτα safe να το καταναλώσεις.
  • Είναι αρκετοί εκείνοι που θεωρούν πως η λευκή παχύρευστη ουσία (που βγαίνει από τον σολομό, όταν ψήνεται) πως είναι λίπος. Αυτό όμως είναι λάθος, καθώς η λευκή ουσία είναι στην πραγματικότητα πρωτεΐνη και όχι λίπος. Πρόκειται για την λευκωματίνη, μια θρεπτική πρωτεΐνη.
  • To όξινο γλουταμινικό νάτριο δεν αποτελεί βλαβερή ουσία για τον οργανισμό. Στην πραγματικότητα το συγκεκριμένο συστατικό παράγεται εξαρχής στον οργανισμό και φέρνει σε ισορροπία πολλές από τις ορμόνες μας, όταν βρίσκεται στα επαρκή όρια ή δεν τα ξεπερνά. Εκτελεί την ίδια ακριβώς λειτουργία με το αλάτι, και ενδεχομένως ορισμένοι άνθρωποι να έχουν μια ευαισθησία σε αυτό. Αλλά δεν είναι επικίνδυνο, ή βλαβερό για τον οργανισμό.
  • Τα “super foods” δεν θα ανατρέψουν την υγεία του οργανισμού σου, από την μια μέρα στην άλλη. Ούτε σημαίνει πως αν τρως πολλά super foods, μπορείς να τρως ότι θέλεις. Οι καλές τροφές, δεν κάννουν τις βλαβερές τροφές, λιγότερο βλαβερές.
  • “Η τσίχλα δεν μένει στο στομάχι σας για 7 χρόνια”, δηλώνουν οι ειδικοί. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι οκέι να καταπίνετε τσίχλες, αλλά στην περίπτωση που συμβεί μην ανησυχήσετε. Το πιθανότερο είναι μέσα σε λίγες ημέρες, τα γαστρικά υγρά να αποσυνδέσουν την τσίχλα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.