WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά τα παιδιά χρειάζονται πολυβιταμίνες;


Τζουλιάννα Καρνέζη

16 Ιουνίου 2024

Τελικά τα παιδιά χρειάζονται πολυβιταμίνες;
pexels
  Γιατί μια καθημερινή παιδική πολυβιταμίνη είναι πιθανώς σπατάλη χρημάτων - και τι πρέπει να δίνετε στα παιδιά σας.

Μασώμενες. Κολλώδεις. Με φυτική βάση. Με προβιοτικά ή χωρίς. Οι παιδικές πολυβιταμίνες έχουν προχωρήσει πολύ από τότε που τα παιδιά σε όλη τη χώρα άρχισαν να τραγουδούν, “We are Flintstones kids. Ten million strong … and growing!” στη δεκαετία του 1980. Όμως, τελικά τα παιδιά ζρειάζονται πολυβιταμίνες;

Η απάντηση είναι, συνήθως όχι. Η πλειονότητα των παιδιών παίρνει όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται από τη διατροφή τους - ακόμη και τα παιδιά που θεωρούνται επιλεκτικά.

Ο λόγος είναι διπλός, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής. Πρώτον, το σώμα διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται πολλές ημέρες, οπότε ακόμα κι αν το παιδί σας τρώει μόνο κοτομπουκιές σε σχήμα δεινοσαύρου για μια εβδομάδα συνεχόμενα, θα έχει ακόμα άφθονη βιταμίνη C αποθηκευμένη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Jenny.Gr
pexels

Δεύτερον, πολλές τροφές φιλικές προς τα παιδιά, όπως δημητριακά, κατεψυγμένες βάφλες, γάλα και ψωμί, είναι εμπλουτισμένες με πρόσθετες βιταμίνες και μέταλλα, όπως το ασβέστιο, πράγμα που σημαίνει ότι το παιδί σας πιθανότατα λαμβάνει περισσότερα θρεπτικά συστατικά από ό,τι νομίζετε.

Τα παιδιά που μπορεί να χρειάζονται καθημερινή πολυβιταμίνη είναι εκείνα που έχουν αναπτυξιακή καθυστέρηση ή σωματική αναπηρία που τα αποκλείει από το να μπορούν να φάνε μια ποικιλία τροφών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.