
Το να ξεφλουδίσετε ή να μην ξεφλουδίσετε το τζίντζερ είναι ένα κοινό δίλημμα που μαστίζει τους λάτρεις της μαγειρικής που θέλουν να εξοικονομήσουν χρόνο. Ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν σταθερά το ξεφλούδισμα, άλλοι υποστηρίζουν ότι το να διατηρήσετε και να καταναλώσετε τη φλούδα ειναι απολύτως ασφαλές.
Κι όμως όσο το τζίντζερ είναι φρέσκο και καθαρό, η κατανάλωση της φλούδας δεν αποτελεί πρόβλημα, ειδικά σε smoothies, τσάι ή σούπες. Ωστόσο, εάν η φλούδα είναι ινώδης ή το τζίντζερ δεν είναι βιολογικής καλλιέργειας, συνιστάται το ξεφλούδισμα για την αφαίρεση των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων και τη βελτίωση της υφής σε ορισμένα πιάτα.
Οφέλη από την κατανάλωση φλούδας από το τζίντζερ
Η φλούδα του τζίντζερ περιέχει αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και βιοδραστικές φυτοχημικές ουσίες που προσφέρουν διάφορα οφέλη για την υγεία. Έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες που υποστηρίζουν την πέψη, ενισχύουν την ανοσία και μειώνουν το οξειδωτικό στρες στο σώμα. Επίσης η φλούδα στο τζίντζερ είναι πλούσια σε ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά που μπορεί να βοηθήσουν στην ηρεμία της δυσφορίας του στομάχου, στην υγεία του εντέρου και να προάγουν τη συνολική ευεξία.

Τι να προσέχετε
Ωστόσο, εάν καταναλώνετε τη φλούδα από το τζίντζερ, είναι σημαντικό να την πλύνετε σχολαστικά για να αφαιρέσετε βρωμιά, βακτήρια και πιθανά υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Εάν το τζίντζερ δεν είναι βιολογικό, το ξεφλούδισμα είναι μια ασφαλέστερη επιλογή για την αποφυγή της έκθεσης σε χημικές ουσίες. Επίσης πρέπει να την καταναλώνετε με μέτρο εάν έχετε ευαισθησία στην πέψη, καθώς μπορεί να είναι ελαφρώς πιο δύσκολη στην πέψη. Τέλος να ελέγχετε πάντα αν το τζίντζερ είναι φρέσκο και όχι μουχλιασμένο πριν από τη χρήση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.