REAL LIFE WHO

Benedetta Brachetti Peretti: H σχεδιάστρια πίσω από τα πιο εντυπωσιακά αντικείμενα από γυαλί


Μάρθα Κουμπάνη

29 Νοεμβρίου 2019

Benedetta Brachetti Peretti: H σχεδιάστρια πίσω από τα πιο εντυπωσιακά αντικείμενα από γυαλί

Mε αφορμή την εκπληκτική της έκθεση «Secret Echoes» που φιλοξένησε η VST Gallery, θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα πράγματα για την σχεδιάστρια και καλλιτέχνη πίσω από τις αντανακλάσεις των πιο όμορφων αντικειμένων φτιαγμένων από γυαλί. To jennygr επισκέφτηκε την έκθεση και μίλησε με την ίδια την Ιταλίδα δημιουργό, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της, σχεδιάζοντας κοσμήματα.
 

jenny.gr

Πλέον το ταλέντο της αποτυπώνεται στο γυαλί μουράνο, μέσα από μαλακές και εκλεπτυσμένες καμπύλες, προσεχτικά χαραγμένες λεπτομέρειες, βάζα και μπολ αληθινά κομψοτεχνήματα, που θέλεις να αναδείξεις βάζοντας τα ίδια σε γυάλινη βιτρίνα. Όσο για τις κοσμηματοθήκες θαρρείς πως μπορούν να φιλοξενήσουν μόνο πολύτιμους λίθους και σπάνια πετράδια, το ιδανικό σημείο για να κρύψεις τους προσωπικούς σου θησαυρούς.

jenny.gr

«Το 2009 και αφού είχα επιστρέψει από την Βραζιλία όπου ζούσα 10 χρόνια, αποφάσισα να δημιουργήσω την πρώτη συλλογή αντικειμένων, μαζί με έναν φίλο μου, που ζει στην Βενετία και να τα πουλήσω στο Λονδίνο. Τα πρώτα κομμάτια έγιναν ανάρπαστα κι έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό».

jenny.gr

Το brand της ονομάστηκε ΒΒ Οggeti D’Arte και περιλαμβάνει τα πιο minimal αλλά ταυτόχρονα επιβλητικά κομμάτια από γυαλί, εμπνευσμένα τόσο από τις ίδιες της τις αναμνήσεις και τα ταξίδια της, όσο και από τις καθαρές γραμμές και την κίνηση της φύσης. 

Mπαίνοντας στην έκθεση σε καλωσόριζαν τέσσερα μεγάλα και εντυπωσιακά βάζα, από διάφανο γυαλί, μα με τα πιο ενδιαφέροντα γεωμετρικά μοτίβα, ένα για κάθε πόλη που έχει επισκεφτεί, Νέα Υόρκη, Βιέννη, Λισαβόνα, Βερολίνο. Η αρχιτεκτονική των πόλεων αυτών την ενέπνευσε με τις γραμμές και το στιλ τους.

Φύλλα μπαμπού και μικροσκοπικές μέλισσες αποδεικνύουν την αγάπη της για την φύση. Όπως η ίδια μου είπε η βοτανική είναι ένα από τα αγαπημένα της θέματα. 
Ορισμένα μικρότερα βάζα -τα πιο δύσκολα όπως μου αποκάλυψε- χρειάστηκε πρώτα να χαραχτούν και στην συνέχεια του δόθηκε σατινέ φινίρισμα ενώ τμήμα τους είναι στολισμενο με χρυσό.

Στην συνέχεια, μια σειρά από εντυπωσιακά γυάλινα κουτιά σε μαύρο, σου τραβούσαν την προσοχή με τις διακοσμητικές λεπτομέρειες φτιαγμένες στο χέρι, άλλοτε με διακοσμητικές λεπτομέρειες από χαλκό, άλλοτε με πέτρες που φέρνουν τύχη, άλλοτε με μικρά ψηφιδωτά.

Πλέον η ίδια θέλει να περάσει στον χώρο του επίπλου για αυτό και δημιούργησε μια σειρά από τραπεζάκια με τρίγωνη επιφάνεια από γυαλί στους πιο πρωτότυπους και μοντέρνους χρωματισμούς. Όταν την ρώτησα για το  τρίγωνο σχήμα μου εξήγησε πως το βρίσκει πιο πρακτικό και stylish.

jenny.gr

«Aν έπρεπε να επιλέξετε μία ιστορική περίοδο ή καλλιτεχνικό κίνημα που σας εμπνέει περισσότερο, ποιά θα ήταν αυτή;», ήταν η επόμενη ερώτηση και η απάντηση της ήρθε άμεσα: «o ρομαντισμός»!

Ανακαλύψτε τις συλλογές της στο www.bboggettidarte.com