Η ΔΕΗ έδειξε το μέλλον στο πρώτο Women’s Forum «Είμαι εδώ για εσένα»
Branded Content Team
10 Μαΐου 2024
Το πρώτο Women’s Forum «Είμαι εδώ για εσένα» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και αυτό που σίγουρα κάθε παρευρισκόμενη μπορεί να πει είναι ότι έφυγε γεμάτη συναισθήματα. Συγκίνηση, χαρά, θαυμασμός, αυτοπεποίθηση ήταν μόλις μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποιήσαμε ακούγοντας καταξιωμένους στον χώρο τους ομιλητές/ομιλήτριες να μιλούν για σημαντικά θέματα της καθημερινότητας. Να διηγούνται ιστορίες που μας γεμίζουν δύναμη εσωτερικά και να έχουμε την ευκαιρία να τους ρωτήσουμε ό,τι μας προβληματίζει.
Μέσα από 7 διαφορετικές θεματικές, 9 διαφορετικοί ομιλητές, αλληλεπιδράσεις και Q&As, μάθαμε, μοιραστήκαμε εμπειρίες, εμπνευστήκαμε, επικοινωνήσαμε και αφιερώσαμε χρόνο στον εαυτό μας.
Premium partner στο μεγάλο γεγονός ήταν φυσικά η ΔΕΗ, δείχνοντας ξανά, σθεναρά την υποστήριξή της στις γυναίκες. Κάθε παρευρισκόμενος που περνούσε από το φουαγιέ, παρατηρούσε το εντυπωσιακό light box που βρισκόταν σε περίοπτο σημείο του χώρου.
Με το μότο «Ένα με το μέλλον», η ΔΕΗ «αγκάλιασε» το μεγάλο event ενδυνάμωσης.
Στο τέλος, η ΔΕΗ επιφύλασσε κι ένα φανταστικό δώρο για κάθε παρευρισκόμενο-η. Μέσα σε κάθε goodie bag, υπήρχε ένα ασύρματο powerbank που από εδώ και στο εξής θα μας συνοδεύει και θα μας βοηθάει να ανταπεξέλθουμε στην πιεσμένη μας καθημερινότητα.
Αναλυτικά όσα ζήσαμε στο πρώτο Women’s Forum «Είμαι εδώ για εσένα»:
Η Executive Consultant του JennyGr, Τζένη Μπαλατσινού, σηματοδότησε την έναρξη του Forum με το Welcome speech της.
Η Μαρία Ευθυμίου, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο οποίο δίδαξε από το 1981 έως το 2022, άνοιξε την αυλαία στο Women’s Forum “Είμαι εδώ για σένα” 2024 στο Μέγαρο Μουσικής και μίλησε για τη θέση της γυναίκας και την ηγεσία στην ιστορία.
H Ματίνα Αγιωργίτη, με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση όχι μόνο της υλικής, αλλά κυρίως της άυλης κληρονομιάς μίλησε για τη διαδοχή και την προσωπική εξέλιξη και το πώς το δώρο της κληρονομιάς που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, μπορεί να οδηγήσει στην προσωπική ανάπτυξη και δημιουργία.
Ο James Kaliardos, ένας από τους πιο διάσημους make-up artists παγκοσμίως με έδρα τη Νέα Υόρκη και ιδρυτής του θρυλικού agency VISIONAIRE, μίλησε για την έννοια της ομορφιάς και τη διαδρομή που αξίζει να διανύσει η καθεμιά μας ξεχωριστά με σκοπό να την ανακαλύψει ξανά.
Ο φιλόσοφος και καθηγητής, Θεοφάνης Τάσης, με ερευνητικό έργο σχετικά με τη σχέση πολιτικής, ηθικής και ανθρώπινης αναβάθμισης και επίκεντρο τις έννοιες «εικόνα», «θνητότητα» και «τέχνη του βίου», αλλά και με πληθώρα συγγραφικών έργων, μίλησε για την ερμηνεία του έρωτα. Για τον έρωτα, ο οποίος συχνά διασταυρώνεται με τις έννοιες της ταυτότητας, της δυναμικής, της εξουσίας, και των κοινωνικών δομών.
Ο Γιώργος Νικολαΐδης, ψυχίατρος και Διευθυντής Δ/νσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας - Κέντρο για την Μελέτη και την Πρόληψη της Κακοποίησης – Παραμέλησης των Παιδιών, Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, αναφέρθηκε στις μορφές βίας που συναντάμε στην κοινωνία, στις γυναίκες που ως παιδιά δέχτηκαν βία, αλλά και στα παιδιά που κακοποιούνται από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους σε αυτόν τον πλανήτη.
Η Άντα Γιαννεσκή, στέλεχος marketing και επικοινωνίας για περισσότερα από 20 χρόνια, μίλησε για τα στερεότυπα που ακολουθούν τις γυναίκες στον εργασιακό τομέα και πώς μπορούμε να τα αποδεχθούμε και να τα μετατρέψουμε σε σούπερ δυνάμεις.
Ο Πολύκαρπος Νικολόπουλος, εναλλακτικός θεραπευτής, αστρολόγος και εισηγητής θεραπευτικής αστρολογίας στο Κ.Δ.Β.Μ. “Εναλλακτική Παιδεία”, μίλησε για τη θεραπευτική αστρολογία και τη σύνδεσή της με την ιδιαίτερα υψηλή διαισθητική ικανότητα της γυναικείας φύσης.
Ο Στέλιος Μαλακόπουλος, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του στίβου, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο άλμα εις μήκος κατηγορίας Τ62, μας υπενθύμισε ότι από το πιο μικρό βήμα, μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή. Με πάθος και υπομονή, τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα όνειρά μας. Η ζωή προχωράει και μαζί της πρέπει να προχωράμε κι εμείς.
Η Βάννα Μαρκετάκη, την περίοδο του lockdown γνώρισε το Σωματείο ΕΛΙΖΑ, εταιρεία κατά της κακοποίησης του παιδιού, και σήμερα, έχοντας τη θέση της διευθύντριας, μίλησε για όλα όσα της έμαθε το Σωματείο και θα ήθελε να γνωρίζει ως πολίτης, ως γυναίκα και ως μητέρα. Αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της σεξουαλικής αγωγής και στη μέγιστη ανάγκη ένταξής της στα σχολεία, ώστε να λειτουργήσει ως μέσο πρόληψης κατά της κακοποίησης των παιδιών.
Η Ελευθερία Ντεκώ, ιδρύτρια της Eleftheria Deko & Associates-Lighting Design Studio που δραστηριοποιείται στον χώρο από το 1990 με σημαντική δράση στον θεατρικό και αρχιτεκτονικό φωτισμό, μίλησε για όσα δημιουργούν -ή και όχι- επαγγελματική ασφάλεια και για την προσωπική επιλογή καθενός να αλλάξει πορεία.
Photo credits: Τζίνα Σκανδάμη, Λάμπρος Στοιχειός
Advertorial