WOMEN'S FORUM

Ο Στέλιος Μαλακόπουλος στο πρώτο Women’s Forum «Είμαι εδώ για εσένα» με την Toyota: «Όποιος δεν τα παρατάει ποτέ, στο τέλος νικάει»


Branded Content Team

21 Μαΐου 2024

Ο Στέλιος Μαλακόπουλος στο πρώτο Women’s Forum «Είμαι εδώ για εσένα» με την Toyota: «Όποιος δεν τα παρατάει ποτέ, στο τέλος νικάει»
7 θεματικές, 9 ομιλητές και εμπειρίες που θα κρατήσουμε για πάντα

Συγκινηθήκαμε, χαρήκαμε, θαυμάσαμε και νιώσαμε συνολικά πως φύγαμε πιο «γεμάτες» την Παρασκευή 19 Απριλίου από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου και πραγματοποιήθηκε το πρώτο Women’s Forum «Είμαι εδώ για εσένα». Καταξιωμένοι ομιλητές, ο καθένας στον τομέα του, μίλησαν για θέματα της καθημερινότητας που μας επηρεάζουν και μας αφορούν όλους.

Jenny.Gr
Στέλιος Μαλακόπουλος - Παραολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος


Ανάμεσα σε αυτές τις ιστορίες βρέθηκε αυτή του Στέλιου Μαλακόπουλου, του Παραολυμπιονίκη στο άλμα εις μήκος και κατόχου του παγκόσμιου ρεκόρ στην κατηγορία Τ62, που έφερε στη σκηνή η Toyota.

Jenny.Gr


Ο σπουδαίος αθλητής μάς μίλησε για το τροχαίο που οδήγησε στον ακρωτηριασμό των δύο του ποδιών, τονίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που είχε η στήριξη της οικογένειάς του στο να μπορέσει να το διαχειριστεί τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή του. Μετά το ατύχημα, ο ίδιος κατάλαβε πως είχε μια δεύτερη ευκαιρία, ώστε να αναθεωρήσει πολλά στη ζωή του. Δεν το έβαλε, λοιπόν, κάτω. Αντ’ αυτού, σιγά-σιγά και με πολλή δουλειά, επανήλθε σε ό,τι έκανε πριν, σε όλα όσα αγαπούσε.

Jenny.Gr«Ο λόγος που βρίσκομαι εδώ σήμερα, δεν είναι για να σας επιδείξω τα αθλητικά μου κατορθώματα, ούτε για να σας πως εάν τα κατάφερα ή όχι. Ο λόγος που βρίσκομαι εδώ σήμερα, είναι για να σας υπενθυμίσω κάτι που όλοι το γνωρίζουμε, αλλά δυστυχώς με τις δυσκολίες στην καθημερινότητά μας το ξεχνάμε. Κι αυτό είναι, πως η ζωή δεν παύει ποτέ να είναι ωραία, όσες δυσκολίες κι αν μας επιφυλάσσει, αρκεί να μη σταματάμε ποτέ να ονειρευόμαστε. Κι αυτά τα όνειρα που κάνουμε, να μη σταματάμε ποτέ να τα κυνηγάμε. Να μην τα παρατάμε, ποτέ. Και σας διαβεβαιώνω ότι όποιος δεν τα παρατάει ποτέ, και φυσικά βρει και κάνει αυτό που αγαπάει, είναι ευτυχισμένος και στο τέλος νικάει, όχι κάποιον πραγματικό αγώνα, αλλά τον ίδιο του τον εαυτό»

Αναλυτικά όσα ζήσαμε στο πρώτο Women’s Forum «Είμαι εδώ για εσένα»:

Η Executive Consultant του JennyGr, Τζένη Μπαλατσινού, σηματοδότησε την έναρξη του Forum με το Welcome speech της.

Η Μαρία Ευθυμίου, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο οποίο δίδαξε από το 1981 έως το 2022, άνοιξε την αυλαία στο Women’s Forum “Είμαι εδώ για σένα” 2024 στο Μέγαρο Μουσικής και μίλησε για τη θέση της γυναίκας και την ηγεσία στην ιστορία.

H Ματίνα Αγιωργίτη, με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση όχι μόνο της υλικής, αλλά κυρίως της άυλης κληρονομιάς μίλησε για τη διαδοχή και την προσωπική εξέλιξη και το πώς το δώρο της κληρονομιάς που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, μπορεί να οδηγήσει στην προσωπική ανάπτυξη και δημιουργία.

Jenny.Gr
Η Μαρία Ευθυμίου 


Ο James Kaliardos, ένας από τους πιο διάσημους make-up artists παγκοσμίως με έδρα τη Νέα Υόρκη και ιδρυτής του θρυλικού agency VISIONAIRE, μίλησε για την έννοια της ομορφιάς και τη διαδρομή που αξίζει να διανύσει η καθεμιά μας ξεχωριστά με σκοπό να την ανακαλύψει ξανά.

Ο φιλόσοφος και καθηγητής, Θεοφάνης Τάσης, με ερευνητικό έργο σχετικά με τη σχέση πολιτικής, ηθικής και ανθρώπινης αναβάθμισης και επίκεντρο τις έννοιες «εικόνα», «θνητότητα» και «τέχνη του βίου», αλλά και με πληθώρα συγγραφικών έργων, μίλησε για την ερμηνεία του έρωτα. Για τον έρωτα, ο οποίος συχνά διασταυρώνεται με τις έννοιες της ταυτότητας, της δυναμικής, της εξουσίας, και των κοινωνικών δομών.

Ο Γιώργος Νικολαΐδης, ψυχίατρος και Διευθυντής Δ/νσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας - Κέντρο για την Μελέτη και την Πρόληψη της Κακοποίησης – Παραμέλησης των Παιδιών, Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, αναφέρθηκε στις μορφές βίας που συναντάμε στην κοινωνία, στις γυναίκες που ως παιδιά δέχτηκαν βία, αλλά και στα παιδιά που κακοποιούνται από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους σε αυτόν τον πλανήτη.

Η Άντα Γιαννεσκή, στέλεχος marketing και επικοινωνίας για περισσότερα από 20 χρόνια, μίλησε για τα στερεότυπα που ακολουθούν τις γυναίκες στον εργασιακό τομέα και πώς μπορούμε να τα αποδεχθούμε και να τα μετατρέψουμε σε σούπερ δυνάμεις.

Jenny.Gr
Ο Θεοφάνης Τάσης 

Ο Πολύκαρπος Νικολόπουλος, εναλλακτικός θεραπευτής, αστρολόγος και εισηγητής θεραπευτικής αστρολογίας στο Κ.Δ.Β.Μ. “Εναλλακτική Παιδεία”, μίλησε για τη θεραπευτική αστρολογία και τη σύνδεσή της με την ιδιαίτερα υψηλή διαισθητική ικανότητα της γυναικείας φύσης.

Ο Στέλιος Μαλακόπουλος, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του στίβου, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο άλμα εις μήκος κατηγορίας Τ62, μας υπενθύμισε ότι από το πιο μικρό βήμα, μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή. Με πάθος και υπομονή, τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα όνειρά μας. Η ζωή προχωράει και μαζί της πρέπει να προχωράμε κι εμείς.

Η Βάννα Μαρκετάκη, την περίοδο του lockdown γνώρισε το Σωματείο ΕΛΙΖΑ, εταιρεία κατά της κακοποίησης του παιδιού, και σήμερα, έχοντας τη θέση της διευθύντριας, μίλησε για όλα όσα της έμαθε το Σωματείο και θα ήθελε να γνωρίζει ως πολίτης, ως γυναίκα και ως μητέρα. Αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της σεξουαλικής αγωγής και στη μέγιστη ανάγκη ένταξής της στα σχολεία, ώστε να λειτουργήσει ως μέσο πρόληψης κατά της κακοποίησης των παιδιών.

Jenny.Gr
Η Ματίνα Αγιωργίτη 


Η Ελευθερία Ντεκώ, ιδρύτρια της Eleftheria Deko & Associates-Lighting Design Studio που δραστηριοποιείται στον χώρο από το 1990 με σημαντική δράση στον θεατρικό και αρχιτεκτονικό φωτισμό, μίλησε για όσα δημιουργούν -ή και όχι- επαγγελματική ασφάλεια και για την προσωπική επιλογή καθενός να αλλάξει πορεία.

Photo credits: Τζίνα Σκανδάμη, Λάμπρος Στοιχειός

Advertorial