Τι λέτε για ένα Αστερίξ ν' ανέβει η διάθεση;

Έγινε έρευνα για το φαινόμενο αστερίξ!
Σύμφωνα με την Guardian, στα τεύχη του "Αστερίξ" υπάρχουν 704 θύματα! Από αυτά:
Τα 698 ήταν άνδρες
Το 63,9% ήταν Ρωμαίοι
120 ήταν Γαλάτες
59 ήταν ληστές ή πειρατές (δεν προλάβαιναν πάντα να βουλιάξουν από μόνοι τους το πλοίο)
20 ήταν Γότθοι
14 ήταν Νορμανδοί
8 ήταν Βίκινγκς
5 ήταν Βρετανοί και 4 ήταν εξωγήινοι!
Η πλειοψηφία (87,1%) των τραυματισμών προκλήθηκε από τους Γαλάτες και κυρίως από τον Αστερίξ και τον Οβελίξ (57,6%).Μόλις 32 τραυματισμοί οφείλονται στους Ρωμαίους, σύμφωνα με τους ερευνητές και μόλις ένας στους πειρατές. Ακόμα η μελέτη αναφέρει ότι παρά το ότι το 70,5% των θυμάτων φορούσε κράνος, λόγω της δύναμης που είχαν οι Γαλάτες από την κατανάλωση του μαγικού ζωμού, αυτό εκτοξευόταν, ωστόσο απέτρεπε τελικά χειρότερους τραυματισμούς ή και τον θάνατο των θυμάτων. Οι ερευνητές χαρακτηρίζουν το γεγονός εντυπωσιακό, καθώς στην αρχαιότητα τα τραύματα στο κεφάλι ήταν μοιραία και υπογραμμίζουν ότι αναδεικνύεται η αξία του να φορά κανείς το κράνος!
Είναι τρελοί αυτοί οι επιστήμονες!
http://www.guardian.co.uk/books/2011/jun/16/asterix-books-brain-injuryTα 3 καλύτερα Αστερίξ:Αστερίξ και Βρετανοί. ατάκα: "Βάρβαροι!" Βρετανός καταριέται Ρωμαϊκή περίπολο που πέρασε και του κατέστρεψε το γκαζόν.
Ο Αστερίξ στους Βέγλους. ατάκα: Οβελίξ "Ωραία η xώρα σας. Αλλά λίγο... επίπεδη!" ...μετά από ώρες περπάτημα στο φλατ Βέλγιο.
Το Μεγάλο Ταξίδι. ατάκα: Θυμωμένος Ινδιάνος στον Οβελίξ "Μαϊάμι!"
Tip από το Γαλατικό χωριό: Προσοχή μη μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι!!!