Συμβουλές για όσους φοβούνται τα αεροπλάνα

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012
flights.jpg

Οκτώ πράγματα που θα σας βοηθήσουν να νικήσετε το φόβο και να πετάξετε!

Είναι μια από τις πιο συχνές φοβίες, αλλά δεν μπορείτε να την αφήσετε να σας δυναστεύει για πάντα, να χαλάει τις διακοπές σας , να σας κρατάει μακριά από προορισμούς που πάντα θα θέλατε να πάτε ή να δημιουργεί πρόβλημα στα επαγγελματικά σας ταξίδια. Εάν λοιπόν ανήκετε στην μεγάλη ομάδα όσων φοβούνται τις πτήσεις με αεροπλάνα οι παρακάτω συμβουλές ίσως σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε ή τουλάχιστον να μάθετε πώς να ελέγχετε τον φόβο σας.

1. Μην κρύβετε τον φόβο σας. Μην καταπιέζεστε αυτό που αισθάνεστε. Ενημερώστε το πλήρωμα ή τα άτομα που συνταξιδεύετε και έτσι θα νιώθετε ότι έχετε μια υποστήριξη όταν θα νιώσετε άβολα.

2. Μείνετε ψύχραιμοι στις αναταράξεις. Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους είναι οι αναταράξεις. Πρέπει λοιπόν να τις σκεφτείτε σαν τις λακκούβες στο δρόμο. Μην αρχίσετε να στρεσάρετε και να σφίγγετε το σώμα σας, φορώντας πάντα τη ζώνη αφήστε το να κινηθεί μαζί τους.

3. Καθίστε μπροστά. Η επιλογή θέσης παίζει έναν μικρό ρόλο στο πόσο θα κουνηθείτε, όσο πιο μπροστά λοιπόν στο αεροσκάφος τόσο καλύτερα και προτιμήστε τον διάδρομο αντί το παράθυρο.

4. Κρατηθείτε απασχολημένοι. Ο καλύτερος τρόπος για να περάσει η πτήση πιο γρήγορα και όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα. Επικεντρωθείτε σε ένα βιβλίο, στον υπολογιστή σας ή στην ταινία που παίζει.

5. Μιλήστε με έναν ειδικό. Πριν οργανώσετε το ταξίδι σας απευθυνθείτε σε έναν ψυχολόγο ώστε να σας δώσει κάποιες τεχνικές που θα σας βοηθήσουν κατά την διάρκεια της πτήσης.

6. Πιείτε λίγο κρασάκι. Αποφύγετε τα καφεϊνούχα ροφήματα πριν και κατά την διάρκεια της πτήσης γιατί θα σας φέρουν μεγαλύτερη υπερένταση, αρκεστείτε σε ένα ποτήρι κρασί όχι παραπάνω για να χαλαρώσετε και πίνετε πολύ νερό.

7. Ακούστε χαλαρωτική μουσική. Γεμίστε το iPod σας με τραγούδια που σας ηρεμούν και θα κρατούν τους θορύβους του αεροπλάνου εκτός.

8. Τέλος αποφύγετε την καταστροφολογία. Μη βλέπετε εκπομπές που μιλάνε για ατυχήματα στον αέρα και μη μιλήσετε με γνωστούς που τείνουν να περιγράφουν τις χειρότερες πτήσεις της ζωής τους.