Ένα φαγητό της κατσαρόλας που θα αγαπήσετε.
Υλικά:• 500γρ. βλίτα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια • 500γρ κολοκυθάκια, μικρά και τρυφερά (κόβετε τις άκρες και τα κρατάτε ολόκληρα) • 1 ½ φλιτ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα • 3/4φλιτ. τσαγιού ελαιόλαδο • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μείγμα πιπεριών
Διαδικασία:Ζεσταίνετε το 1/3 από το μετρημένο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα με χοντρό πυθμένα και προσθέτετε τα κολοκυθάκια και τα βλίτα. Τα γυρίζετε μερικές φορές στο λάδι και μετά από 2-3’ προσθέτετε ζεστό νερό, όσο χρειαστεί για να σκεπαστούν καλά τα λαχανικά. Τα αφήνετε να βράσουν για 15-20’.. Προσθέτετε την τριμμένη φέτα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνετε το φαγητό να πάρει άλλη μία βράση (3-4’), ώστε να λιώσει το τυρί, ανακινώντας τακτικά την κατσαρόλα για να μην κολλήσει η φέτα στον πυθμένα. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε άφθονο πιπέρι, ενώ αλατίζετε προσεκτικά λόγω της φέτας. Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό ή ακόμα και κρύο. Μπορείτε να ρίξετε λίγο ξίδι ή επιπλέον ελαιόλαδο.
Καλή σας όρεξη!