Το πιο αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων!Υλικά:
- 2 κουπές λάδι
- 1 κουπά ζάχαρη
- ¾ της κούπας χυμό πορτοκαλιού
- ¼ της κούπας κονιακ
- 2 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ.γ κανέλα
- ½ κ.γ γαρύφαλο
- 2 κ.γ baking powder
- 1 κ.γ σόδα
- 8 κούπες αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 2 κουπές μέλι
- 2 κουπές ζάχαρη
- 2 κουπές νερό
- ½ κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
Σε ένα μπολ βάζετε το λάδι, ζάχαρη, κονιάκ και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Στο χυμό του πορτοκαλιού, βάζετε την σόδα και ανακατεύετε. στην Στη συνέχεια το προσθέτετε και αυτό στο αρχικό σας μείγμα. Αφού κοσκινίσετε το αλεύρι και το baking powder το προσθέτετε και αυτό. Ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ομοιογενή ζύμη και μετά πλάθετε δίνοτας τους ότι σχήμα σας αρέσει. Ψήνεται στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά. Τέλος, σε μια κατσαρόλα, βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζετε για 5 λεπτά.Tip! την ώρα που σιροπιάζετε θα πρέπει ένα από τα δύο, τα μελομακάρονα ή το σιρόπι να είναι κρύο και το άλλο ζεστό.
Καλή όρεξη!