XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πανσέτα με μουστάρδα και λεμόνι


13 Δεκεμβρίου 2012

Νόστιμο και ελαφρύ, ιδανικό για μεσημεριανό γεύμα.

Υλικά:

  • 800 γρ. χοιρινή πανσέτα
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 300 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ πικάντικη μουστάρδα
  • 1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι,πιπέρι

Διαδικασία:

Σ' ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τις φέτες της πανσέτας, γυρνώντας τις και από τις δυο πλευρές. Τις αφήνετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά περίπου και στη συνέχεια αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε το χυμό των λεμονιών, τη μουστάρδα,τη σόγια σος και το κρασί. Τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Παράλληλα,κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες, ξεπλένετε και στραγγίζετε το σπανάκι.Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα μανιτάρια και το σπανάκι, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε για 7-8 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Σερβίρετε την πανσέτα με τα μανιτάρια και το σπανάκι και περιχύνετε με τη σάλτσα.

 Καλή όρεξη!