Μια νόστιμη και ελαφριά συνταγή.
Υλικά:
- 6 τομάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 γιαούρτι
- 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
- 4-5 μανιτάρια
- 1 πράσο
- 1 σέλερι
- 500 γρ. ζωμό κρέατος ή λαχανικών
- μπούκοβο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία:
Στην αρχή ψιλοκόβετε το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλερι και το πράσο και τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο. Στην συνέχεια, ψιλοκόβετε τις τομάτες και τις προσθέτετε και αυτές μαζί με το ζωμό και τη ζάχαρη. Αφήνετε να βράσουν για μισή ώρα περίπου. Έπειτα, πολτοποιείτε τη σούπα και προσθέτετε τα μυρωδικά. Τέλος, σερβίρετε προσθέτοντας σε κάθε πιάτο το γιαούρτι. Μπορείτε αν θέλετε αντί για γιαούρτι να προσθέσετε παρμεζάνα και λίγο βασιλικό.
Καλή όρεξη!