XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κοτοκεφτέδες με κολοκύθι και πιπεριά


11 Ιανουαρίου 2013

Μία εύκολη και γευστική συνταγή με κιμά από κοτόπουλο.

Υλικά (για περίπου 25-30 τεμάχια):

  • 750 γραμμ. κιμάς κοτόπουλου
  •  1 πιπέρια Φλωρίνης, καθαρισμένη από κοτσάνι και σπόρια, κομμένη σε ψιλά κομματάκια
  • 1 μεσαίου μεγέθους κολοκύθι, περασμένο από το χοντρό του τρίφτη
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • ½ κουτ. γλυκού κάρι, σε σκόνη
  •  ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  αλάτι
  •  φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  καλαμποκάλευρο ή αλεύρι απλό για πανάρισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία : Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά κοτόπουλου και προσθέτετε την πιπέρια, το κολοκύθι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το κάρι και το κύμινο (αν βάλετε), το αυγό, το λάδι και το αλατοπίπερο. Ζυμώνετε πολύ καλά ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά, για 7-8 λεπτά. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, για να σφίξει και να αναμειχθούν τα αρώματα. Στη συνέχεια πλάθετε κεφτέδες, φροντίζοντας να βρέχετε με νερό τα χέρια σας για να μην κολλάρει πάνω τους ο κιμάς. Αλευρώνετε τους κεφτέδες και τους τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι. Ρίχνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο 2 δάχτυλα ελαιόλαδο (περίπου 3 εκ.), το βάζετε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά και τηγανίζετε τους κεφτέδες για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Δοκιμάζετε έναν να δείτε αν έγινε, αλλιώς συνεχίζετε το τηγάνισμα, προσέχοντας, όμως, να μην καούν. Τραβάτε τους κεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί. Τους σερβίρετε συνοδεύοντας με βραστές πατάτες και κολοκυθάκια σαλάτα με ένα λαδολέμονο με μουστάρδα και μαϊντανό.

 Καλή όρεξη!