XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεσογειακή ομελέτα


22 Ιανουαρίου 2013

Υγιεινή ομελέτα που μυρίζει Μεσόγειο!

Υλικά (για 6 άτομα):

  • 6 αυγά
  •  1 φλιτζ. τοματάκια
  •  4-5 πιπεριές τουρσί στραγγισμένες και κομμένες σε φέτες
  •  3 πράσα σε φέτες
  • 1/3 φλιτζ. μαύρες ελιές κομμένες
  •  115 γραμ. τυρί φέτα
  •  3 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Διαδικασία:

Τοποθετείτε τα τοματάκια, τις πιπεριές τουρσί, τα πράσα και τις ελιές μέσα σε ένα μεγάλο μπολ το οποίο έχετε αλείψει με λίγο λάδι. Θρυμματίζετε τη φέτα, τη βάζετε στο μπολ και πσοσθέτετε μαύρο πιπέρι. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βάζετε τα αυγά σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε καλά και αλατίζετε. Τα ρίχνετε μέσα στο μπολ με τα σαλατικά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να φουσκώσει η ομελέτα και να πάρει χρώμα στις άκρες για 15-20 λεπτά. Σερβίρετε την ομελέτα ολόκληρη ή κομμένη σε κομμάτια.

Καλή όρεξη!