Νόστιμο φιλέτο σολομού με σάλτα κρασιού και κρέμα γάλακτος. Δοκιμάστε το!
Υλικά (για 2 άτομα):
- 2 φιλέτα σολομού
- 2 μικρά ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φασόλι βανίλιας
- 1 σφηνάκι ξηρό κρασί
- ½ φλιτζ. light κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
Διαδικασία:
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Αλατοπιπερώνετε τον σολομό. Ρίχνετε στο τηγάνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτετε το ψάρι. Τηγανίζετε για 3 λεπτά την κάθε πλευρά. Μεταφέρετε το ψάρι σε μια πιατέλα και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστό. Βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνετε τα κρεμμύδια για 2’ μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτετε το κρασί και βράζετε μέχρι να μείνει μισό το υγρό. Ανοίγετε το φασόλι βανίλιας και ξύνετε τους κόκκους μέσα στο μείγμα του κρασιού. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία. Σιγοβράζετε για 5’. Σερβίρετε τον σολομό, περιχύνοντας με τη σάλτσα. Ιδανικά, συνοδεύεται με βραστά λαχανικά.
Καλή όρεξη!