XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αναγνωρίστε τα σημάδια της αγάπης τους


24 Μαρτίου 2013

Τα μωρά δειχνούν την αγάπη τους με το δικό τους τρόπο από την πρώτη κιόλας στιγμή. 

Κοιτάζει επίμονα στα μάτια: Τα μωρά αγάπουν να κοιτάζουν τα πρόσωπα. Κάθε φορά που βλέπουν το πρόσωπο της μητέρας τους, η έκφραση τους αλλάζει. Η νευρολόγος Lise Eliot λέει ότι «αυτή η τόσο εκφραστική ματιά εκφράζει το πολύπλοκο ένστικτο επιβίωσης, έχει δε σχεδιαστεί για να προσελκύσει την προσοχή και την αγάπη του προσώπου που το φροντίζει». Όμως είναι και η αρχή της αγάπης του μωρού για τη μητέρα, που καταλαβαίνει πόσο σημαντική θα είναι στη ζωή του.

Αναγνωρίζει τη μυρωδιά σας: Το μωρό σας μπορεί να αναγνωρίσει τη μυρωδιά σας. Καταλαβαίνει ότι είστε εσείς και νιώθει ασφάλεια. Τίποτε δεν μυρίζει πιο όμορφα από εσάς.

Σας χαμογελάει:  Η πρώτη φορά που θα σας χαμογελάσει, με αυτό το υπέροχο χαμόγελο, είναι μία μαγική στιγμή. Είναι ο τρόπος του να πει «σ’ αγαπώ». Η χαρά στο προσώπο του είναι ότι πιο όμορφο μπορείτε να εισπράξετε από εκείνο.

Σας μιλάει:  Οι πρώτοι ήχοι ομιλίας του απευθύνονται σε σας.  Δεν θα αρχίσει να μιλά στον εαυτό του. Χρησιμοποιεί αυτή τη «γλώσσα» για να συνεργαστεί μαζί σας. Μιλήστε και εσείς και δείτε πως προσπαθεί όλο και πιο πολύ να επικοινωνήσει μαζί σας.

Δεν μπορεί να σας αποχωριστεί: Το μωράκι σας από τον 6 μήνα και μέτα δεν θα του άρεσει να φεύγετε από κοντά του. Μπορεί και να κλάψει όταν φεύγετε και θα σας χαρίσει ένα ευτυχισμένο χαμόγελο μόλις γυρίσετε. Σημάδι της αυξανόμενης προσήλωσής του στο πρόσωπό σας.

Αρχίζει να σας μιμείται: Ότι σας ενδιαφέρει περισσότερο και το δείχνετε, το μωρό σας θα κάνει το ίδιο. Αυτό ονομάζεται αμοιβαία προσοχή και η συμπεριφορά αυτή μπορεί να αρχίσει όταν το μωρό είναι μόλις λίγων μηνών αλλά είναι πολύ πιο έντονη στους 9 έως 12 μήνες.

Νιώθει ασφάλεια κοντά σας: Όταν κάποιος ξένος το πάρει αγκάλια, το μωρό σας θα προσπαθήσει να σας αναζητήσει στο χωρό. Το «άγχος του ξένου» είναι μία φυσιολογική φάση, και το ότι στρέφεται σε σας για προστασία σημαίνει ότι το μωράκι σας αγαπά και σας εμπιστεύεται για την ασφαλή φύλαξή του.

Είναι μερικά πρώτα σημάδια του μωρού σας που δείχνουν την αγάπη και την αφοσίωση του σε σας. Επικοινωνήστε μαζί του, μιλήστε του βάζοντας τα θεμέλια για μια όμορφη μελλοντική σχέση.