XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι δραστηριότητες με την νταντά


7 Απριλίου 2013

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τη νταντά, να περάσει ευχάριστα και δημιουργικά με το παιδί σας; Πολλοί γονείς ανησυχούν για την παραμονή του παιδιού τους με την νταντά, μήπως δεν περνάει καλά μαζί της ή κλαίει περιμένοντας τους να γυρίσουν. Πώς μπορείτε να τους βοηθήσετε ώστε να περνάνε καλά οι δυο τους αλλά και εσείς να μην κυριεύεστε από τύψεις;

Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες:

Δώστε τους κίνητρα για να αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Κρύψτε για παράδειγμα, διάφορα παιχνίδια μέσα στο σπίτι και προτείνετε τους να παίξουν το «κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού». Μπορούν να μεταμφιεστούν σε πειρατές και να φανταστούν πως ο καναπές σας είναι πλέον ένα μεγάλο καράβι. Η περιπέτεια ξεκινά.

Παλιά περιοδικά, εφημερίδες, μπορούν εύκολα να αποκτήσουν ενδιαφέρον στα χέρια τους. Υπάρχουν πάρα πολλές κατασκευές που μπορούν να φτιάξουν, από κολάζ μέχρι μπάλες. Δώστε τους λοιπόν ψαλίδια ασφαλείας για παιδιά, κόλλες, μαρκαδόρους και αφήστε την φαντασία τους ελεύθερη.

Μπορούν να κατασκευάσουν ένα φρούριο ή ένα σπίτι για παιχνίδι. Βρείτε μεγάλες χάρτινες κούτες και προτείνετε τους να φτιάξουν όποια κατασκευή θέλουν. Ακόμα, δώστε τους μπογιές για να το βάψουν όπως θέλουν. Μη ξεχάσετε να καλύψετε το πάτωμα με ένα μεγάλο νάιλον ώστε να μην φοβούνται ότι θα λερώσουν ή θα κάνουν κάποια ζημία.

Ενθαρρύνετε τους να κάνουν ένα μικρό πάρτι ή πικ νικ με πραγματικές λιχουδιές αν είναι δυνατόν. Θα απλώσουν και μια κουβέρτα στο πάτωμα και μπορούν να έχουν καλεσμένους μερικούς αγαπημένους φίλους, κούκλες, ζωάκια κλπ

•Εάν ο καιρός είναι βροχερός, ή δεν θέλετε να βγουν από το σπίτι, επιτρέψτε τους να συγκεντρώσουν μέσα υπαίθρια παιχνίδια που το παιδί σας αγαπά. Όπως μπάλα, ποδήλατο, πατίνι, αυτοκινητάκι κλπ. Έτσι θα χρησιμοποιήσουν για λίγο το σπίτι σαν άδειο γκαράζ.

Ασφαλώς θα χρειαστείτε λίγη ώρα να τακτοποιήσετε πάλι το σπίτι σας αλλά αξίζει τον κόπο για να περάσετε όμορφα και χωρίς άγχος. Μην ξεχνάτε ότι και το μικρό σας θα σας αφήνει να βγαίνετε χωρίς γκρίνια, όταν ξέρει ότι θα περάσει και αυτό καλά με την νταντά του. Επίσης, μην ξεχνάτε να περνάτε και εσείς δημιουργικό και ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας. Βοηθά να αναπτυχθούν δεσμοί εμπιστοσύνης ενισχύοντας τη σχέση σας.