Φαρφάλες με βινεγκρέτ ντομάτας, σκόρδο και βασιλικό.
Υλικά (για 4 άτομα):
- 1 πακέτο φαρφάλες
- 2 ώριμες ντομάτες
- 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
- 80 ml ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζ. τυρί της αρεσκείας σας, τριμμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:
Πλένετε τις ντομάτες και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Περνάτε τον πολτό από σήτα για να απομακρύνετε τις φλούδες και τον αδειάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το αλατοπίπερο, το μπαλσάμικο, το λάδι (αφήνοντας 1 κ.σ.) και τον βασιλικό και ανακατεύετε ελαφρώς. Βράζετε τις φαρφάλες σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε. Ζεσταίνετε στην κατσαρόλα όπου βράσατε τα ζυμαρικά την 1 κ.σ. λάδι που κρατήσατε, σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα και προσθέτετε τις στραγγισμένες φαρφάλες, τη βινεγκρέτ ντομάτας και το τυρί. Μαγειρεύετε τα υλικά για 2' το πολύ, μέχρι να ζεσταθούν και να αναμειχθούν, ανακατεύοντας καλά. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή όρεξη!
Διαβάζονται Τώρα
- Ρωτήσαμε το Chat GPT ποιο είναι το πιο φθηνό ελληνικό νησί για διακοπές τον Αύγουστο. Και ιδού η απάντηση
- Ζώδια σήμερα (31/7): Ανάγκη για αναθεώρηση, ενδοσκόπηση και ουσιαστική κατανόηση - Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο
- Όταν ο Σαλβαδόρ Νταλί σχεδίασε το logo για τα πιο διάσημα γλειφιτζούρια του κόσμου