XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φαρφάλες με βινεγκρέτ ντομάτας


8 Απριλίου 2013

Φαρφάλες με βινεγκρέτ ντομάτας, σκόρδο και βασιλικό.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 1 πακέτο φαρφάλες
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζ. τυρί της αρεσκείας σας, τριμμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Πλένετε τις ντομάτες και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Περνάτε τον πολτό από σήτα για να απομακρύνετε τις φλούδες και τον αδειάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το αλατοπίπερο, το μπαλσάμικο, το λάδι (αφήνοντας 1 κ.σ.) και τον βασιλικό και ανακατεύετε ελαφρώς. Βράζετε τις φαρφάλες σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε. Ζεσταίνετε στην κατσαρόλα όπου βράσατε τα ζυμαρικά την 1 κ.σ. λάδι που κρατήσατε, σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα και προσθέτετε τις στραγγισμένες φαρφάλες, τη βινεγκρέτ ντομάτας και το τυρί. Μαγειρεύετε τα υλικά για 2' το πολύ, μέχρι να ζεσταθούν και να αναμειχθούν, ανακατεύοντας καλά. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή όρεξη!