XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σαλάτα του Καίσαρα


6 Ιουνίου 2013

Κλασική ιταλική συνταγή.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 1 μαρούλι
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 1 λεμόνι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. ψίχα ψωμιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ξίδι
  • μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 8 φιλέτα αντζούγιας
  • εστραγκόν
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • άνηθο ψιλοκομμένο

Διαδικασία:

Βάζετε το μαρούλι, πλυμένο, στραγγισμένο και κομμένο με το ψαλίδι, σε σαλατιέρα, το πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα, ρίχνετε ελαιόλαδο, αφού το ανακατέψετε με χυμό λεμονιού, λίγη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε δύο κρόκους αυγών, ελαφρά χτυπημένους και ανακατεύετε καλά με λίγο ξίδι. Λίγο πριν σερβίρετε, προσθέτετε την ψίχα του ψωμιού, τηγανισμένη σε σιγανή φωτιά με λίγο λάδι και με το σκόρδο. Σερβίρετε μαζί τα φιλέτα αντζούγιας. Ψιλοκόβετε τα αρωματικά χόρτα και πασπαλίζετε με αυτά τη σαλάτα στο τέλος.

Καλή όρεξη!