Μία ξεχωριστή συνταγή για σαλάτα με φρούτα και ζυμαρικά.
Υλικά (για 4 άτομα):
- 250 γρ. καμπανούλες
- 1 φλιτζ. προσούτο Ευρυτανίας
- 1 φλιτζ. φράουλες κομμένες στα 4
- ½ φλιτζ. πεπόνι κομμένο σε κύβους
- ½ φλιτζ. Σικορέ
- ½ φλιτζ. φινόκιο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. ραπανάκι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. παρμεζάνα Μετσόβου σε φλέικς
- ½ φλιτζ. ημίσκληρη μυζήθρα χονδροτριμμένη
- 3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. σουσάμι καβουρντισμένο
- 4 κ.σ. κουκουνάρι καβουρντισμένο
Για το dressing:
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
- 1 κ.σ. λευκό ξύδι
- 1 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι Καλαμάτας
- 2 κ.σ. λευκό κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο
Διαδικασία:
Βάζετε το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνετε και τα τοποθετείτε σε μία βαθιά πιατέλα. Τα περιχύνετε με 1 κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από τα τυριά και τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύετε και τα αφήνετε να ενωθούν τα αρώματά τους. Πριν σερβίρετε τη σαλάτα, φτιάχνετε το dressing χτυπώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Προσθέτετε τα τυριά και τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.
Καλή όρεξη!
Συνταγές-Food Styling: Μαρίνα Λύδα Κουταρέλλη Φωτογραφίες: Ιωάννα Ρουφοπούλου