XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επιστροφή στο σπίτι για καλοκαιρινές διακοπές


19 Ιουνίου 2013

Τα σχολεία έκλεισαν και τα μικρά σας είναι στο σπίτι όλη μέρα. Πώς μπορείτε να περάσετε διασκεδαστικά, χωρίς παράπονα και γκρίνιες;

Τα παιδιά είχαν μάθει να έχουν το πρόγραμμα τους, τώρα έχοντας αρκετό ελεύθερο χρόνο δεν ξέρουν πώς να το διαχειριστούν. Μπορείτε λοιπόν να οργανώσετε κάποιες δραστηριότητες μέσα σπίτι και να τους δώσετε μερικές ιδέες για να διασκεδάσουν μόνα τους.

Δημιουργήστε κατασκευές: Τι πιο δημιουργικό από τις χειροποίητες κατασκευές. Εφοδιαστείτε με χαρτόνια, μαρκαδόρους, παλιά περιοδικά, υφάσματα, κορδέλες, κουμπιά, και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Κατασκευάστε κάστρα, ένα θαλάσσιο βυθό, κολλάζ και πόσα ακόμα πράγματα από ανακυκλώσιμα και παλιά αντικείμενα. Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά αναπτύσσουν την φαντασία τους.

Επιτραπέζια παιχνίδια: Προσπαθήστε να περιορίσετε τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και προτείνετε στα μικρά σας έναν άλλο τρόπο διασκέδασης. Παιχνίδια γνώσεων, στρατηγικής, κίνησης και πόσες ακόμα επιλογές, μπορούν να τους χαρίσουν στιγμές γέλιου και διασκέδασης.

Κουκλοθέατρο: Παίξτε κουκλοθέατρο και προτείνετε να παίξουν και εκείνα. Μέσα από τις ιστορίες μπορείτε να μάθετε στα παιδιά σας τις αξίες και τους κανόνες του σπιτιού. Ακόμα, μπορείτε να φτιάξετε τις κούκλες μόνοι σας. Χρησιμοποιήστε παλιές ξύλινες κουτάλες, σχεδιάστε τα πρόσωπα και χρησιμοποιήστε υφάσματα για να τα ντύσετε.

Θεατρική παράσταση: Προτείνετε στα παιδιά σας να ανεβάσετε μια θεατρική παράσταση. Μοιράστε τους ρόλους και μεταμορφώστε το σαλόνι σας, με απλά πράγματα σε σκηνικό παραμυθιού. Χρησιμοποιήστε παλιά ρούχα και στολές ως κοστούμια. Βρείτε τραγούδια ή χρησιμοποιήστε καραόκε και τραγουδήστε εσείς. Αφεθείτε ελεύθεροι και διασκεδάστε μαζί με τα παιδιά σας. Χορέψτε, τραγουδήστε και γελάστε ξέγνοιαστοι. Οι ρόλοι θα τα βοηθήσουν να μάθουν πράγματα για τις ανθρώπινες σχέσεις και να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες, μέσα από ένα ευχάριστο παιχνίδι. Ακόμα τα βοηθάτε να καλλιεργήσουν την φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Είναι μερικές ιδέες για να περάσετε όμορφα και δημιουργικά με τα παιδιά σας στο σπίτι.