XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς μπορούν οι γονείς να δείξουν την αγάπη τους;


27 Ιουνίου 2013

Ένα χάδι, ένα φιλί, μια αγκαλιά, είναι μερικές ενδείξεις τρυφερότητας και αγάπης. 

Τα παιδιά έχουν την ανάγκη να τους λέτε πως τα αγαπάτε, αλλά χρειάζονται ακόμα περισσότερο να επιβεβαιώνεται τα λόγια σας με αγκαλιές, φιλιά και χάδια. Η ανάγκη για άγγιγμα είναι, ίσως, μια από τις πιο θεμελιώδεις, παγκόσμιες, και ισχυρές ανάγκες στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Πρόσφατες έρευνες επιβεβαιώνουν αυτό που οι άνθρωποι γνώριζαν ενστικτωδώς εδώ και καιρό: ότι το τρυφερό άγγιγμα έχει θεραπευτική δύναμη.

Έτσι, λοιπόν τα παιδιά σας μετά από μια δύσκολη μέρα, έχουν την ανάγκη να νιώσουν ηρεμία και ανακούφιση. Η αγκαλιά σας μπορεί να τους εξασφαλίσει τα συναισθήματα αυτά. Μερικές φορές, ακόμα κι ένα άγγιγμα στον ώμο καταπραΰνει και τους δίνει δύναμη.

Οι γονείς λοιπόν πρέπει να μάθουν να δίνουν στα παιδιά τους την τρυφερότητα που χρειάζονται. Οι εκδηλώσεις τρυφερότητας είναι ζωτικής σημασίας για όλα τα παιδιά. Η επανάληψη και η σταθερότητα των τρυφερών εκδηλώσεων τους επιτρέπει να βιώσουν ολοκληρωτικά την αγάπη σας, που δεν πρέπει ποτέ να την στερούνται.

Για το λόγο αυτό, μπορείτε τα βράδια, πριν κοιμηθούν να τους διαβάζετε ένα παραμύθι και να τους πείτε καληνύχτα με ένα φιλί. Είναι μια ένδειξη αγάπης που θα τα βοηθήσει να νιώσουν ασφάλεια και να ηρεμήσουν. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.